Kurací bábovka

Kurací bábovka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Vezmeme umyté kuracie plátky, osolíme, okoreníme a ľahko potrieme olejom. Nakrájame párky a nastrúhaný syr zmiešame s vajciami a soľou.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

5 ks vajcia
100 g strúhaný tvrdý syr
5 ks kuracie prsia
4 ks debrecínske párky
podľa potreby masť na vymazanie
mletý čierny korenie
soľ
olej

Postup varenia podľa receptu

Vymažeme bábovkovú formu masťou, strany a dno vyložíme tretinou kuracích plátkov, zalijeme polovinou vajec so syrom a pridáme polovicu porcie nakrájaných párkov. Prekryjeme druhou tretinou kurčaťa, zalijeme zvyškom vajec a pridáme zvyšok párkov. Prekryjeme zvyškom kuracích plátkov.

Takto pečieme na 200°C asi 1,5 hodiny.

Kuracia bábovka je najlepšia s zemiakmi alebo pečivom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurací bábovka

Kuracia bábovka je lahodné jedlo, ktoré spája tradičné recepty s moderným poňatím. Je vyrobená z jemne nasekaného kuracieho mäsa, ktoré sa zmieša s vajcami, zeleninou a korením. Táto zmes sa pečie v bábovkovej forme, čo jej dodáva originálny vzhľad a štruktúru. Bábovka je šťavnatá a plná chuti, ideálna ako hlavný chod alebo studený snack. Podáva sa s čerstvým šalátom alebo jogurtovým dipom, čo z nej robí skvelú voľbu na rodinné oslavy alebo pikniky.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Hydinové mäso, Hlavné jedlo
Štítky: Česká kuchyňa, hlavné jedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kurací bábovka.

Pridať komentár