Kurací bábovka
![Kurací bábovka](/i/sk/kuraci-babovka.jpg)
Vezmeme umyté kuracie plátky, osolíme, okoreníme a ľahko potrieme olejom. Nakrájame párky a nastrúhaný syr zmiešame s vajciami a soľou.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
5 ks vajcia
100 g strúhaný tvrdý syr
5 ks kuracie prsia
4 ks debrecínske párky
podľa potreby masť na vymazanie
mletý čierny korenie
soľ
olej
Postup varenia podľa receptu
Vymažeme bábovkovú formu masťou, strany a dno vyložíme tretinou kuracích plátkov, zalijeme polovinou vajec so syrom a pridáme polovicu porcie nakrájaných párkov. Prekryjeme druhou tretinou kurčaťa, zalijeme zvyškom vajec a pridáme zvyšok párkov. Prekryjeme zvyškom kuracích plátkov.
Takto pečieme na 200°C asi 1,5 hodiny.
Kuracia bábovka je najlepšia s zemiakmi alebo pečivom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurací bábovka
Kuracia bábovka je lahodné jedlo, ktoré spája tradičné recepty s moderným poňatím. Je vyrobená z jemne nasekaného kuracieho mäsa, ktoré sa zmieša s vajcami, zeleninou a korením. Táto zmes sa pečie v bábovkovej forme, čo jej dodáva originálny vzhľad a štruktúru. Bábovka je šťavnatá a plná chuti, ideálna ako hlavný chod alebo studený snack. Podáva sa s čerstvým šalátom alebo jogurtovým dipom, čo z nej robí skvelú voľbu na rodinné oslavy alebo pikniky.