Zemiakové lodičky s čedarom a slaninou
![Zemiakové lodičky s čedarom a slaninou](/i/sk/zemiakove-lodicky-s-cedarom-a-slaninou.jpg)
Tento predkrm je úžasná chuťovka..
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
120 g čedar prípadne nejaký iný tvrdý syr
8 ks zemiaky
70 g údená slanina
20 g maslo
na ozdobu pažitka alebo petržlen
podľa chuti mletý čierny korenie
soľ
Postup varenia podľa receptu
Predhrejeme si rúru na 200°C.
Omyté a osušené zemiaky prepichneme páratkom a kladieme na vymastený plech a vkladáme do rúry. Pečieme aspoň 1 hodinu. Keď ich vyberieme, mali by byť krehké. V tú chvíľu ich rozkrojíme na polovice.
Rúru nevypíname.
Lyžicou vydlabeme zemiaky tak, aby sme neporušili šupku a aby nám vo vnútri zemiaka ostalo asi tak pol centimetra. Takto vydlabané ich potierame roztopeným maslom a dávame opäť do rúry. Necháme ich tam, kým nám nezlátne.
Na tenké prúžky si nakrájame slaninu a syr na malé kocky alebo nastrúhame na hrubo.
Zemiaky zvnútra osolíme, okoreníme a plníme slaninou a syrom. Takto ich vkládame opäť do rúry a necháme ich tam, kým sa nám syr neroztaví.
Po vybratí zdobíme nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou a ihneď podávame.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakové lodičky s čedarom a slaninou
Bramborové lodičky s čedarom a slaninou sú lahodným a obľúbeným pokrmom, ktorý poteší ako dospelých, tak deti. Tieto malé zemiakové "lodičky" sa najprv upražia do zlatista a potom naplnia bohatou zmesou z roztopeného čedaru a chrumkavej slaniny. Skvele sa hodia ako predkrm, desiata alebo dokonca príloha k hlavnému jedlu. Ich kombinácia chutí a textúr zaručuje chuťový zážitok, ktorý si zamilujete. Podávajte ich ešte teplé a ozdobené čerstvou jarnou cibuľkou pre sviežu arómu.