Burrito s bravčovým medailónikom a salsou z avokáda

Burrito s bravčovým medailónikom a salsou z avokáda
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 2

Burrito je celosvetovo veľmi obľúbené jedlo, ktoré dávno získalo slávu za hranicami Mexika. Recept na burrito asi nie je pre úplných začiatočníkov, ale s troškou sústredenia to tiež nie je nič nemožné. Dôležité je poriadne zabaliť tortillu, aby náplň nevypadávala von a aby sa v burrite udržalo teplo. Čo dovnútra je viac-menej na vás. Tento recept na burrito je s bravčovou panenkou a avokádovou salsou, čo je kombinácia, ktorá nás baví.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 vetvičky koriandra
šťáva z 1 limetky
1 avokádo
soľ a pepper
450 g bravčovej panenky
2 lyžice slnečnicového oleja
2 malé cibule
2 strúčiky cesnaku
2 zelené papriky
1 lyžica chilli
80 g strúhanej goudy
tortilly

Postup varenia podľa receptu

Najprv na salsu opláchneme limetky a vymačkáme z nich šťavu. Opláchnutý koriander nakrájame nadrobno. Vnútro avokáda nakrájame na kocky a potom spoločne s koriandrom a šťavou z limetky dáme do mističky a poriadne vidličkou rozmačkáme. Podľa potreby dosolíme.

Potom olúpeme cesnak a cibuľu. Cesnak na tenké plátky a cibuľu na kocky. Omytú papriku a bez jadierok nakrájame na prúžky.

Pod studenou vodou umyté mäso nakrájame na prúžky. Na rozpálenom oleji prudko osmažíme, cca 4 minúty. Potom do panvice dáme pripravenú cibuľu, cesnak a papriku. Spoločne smažíme ďalších asi 2 minúty. Všetko dochutíme soľou, korením a chili korením. Úplne nakoniec pridáme nastrúhanú goudou. Panvicu dáme nabok.

Nakoniec tortilly necháme nahriať v rúre, naplníme tou skvelou zmesou z panvice a salsou a poriadne zabalíme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Burrito s bravčovým medailónikom a salsou z avokáda

Burrito s bravčovou panenkou a salsou z avokáda predstavuje dokonalú fúziu šťavnatého mäsa a osviežujúceho doplnku. Bravčová panenka, starostlivo opečená do mäkkosti, je základom tohto lahodného jedla. Jemná a krémová salsa z avokáda, doplnená limetkovou šťavou a čerstvým koriandrom, prináša sviežosť a kontrast k pikantným tónom. Zabalenej v jemnej tortille, toto burrito ponúka bohatstvo chutí, ktoré sa spájajú v harmonický celok. Ideálna voľba pre rýchly obed alebo večeru, ktorá zasýti a poteší všetkých milovníkov mexickej kuchyne.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Dobroty, Hlavné jedlo, Mexické, Rýchla večera, Bravčové mäso
Štítky: buritto, predjedlo, detská výživa, grilovanie, hlavné jedlo, strukoviny, mexická kuchyňa, bravčové mäso, Zelenina

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Burrito s bravčovým medailónikom a salsou z avokáda.

Pridať komentár