Domáce bylinkové maslo

Domáce bylinkové maslo
Doba prípravy: 5 minút
Doba varenia: 10 minút
Porcie: 6

Recept na domáce bylinkové maslo kraľuje dvoma spôsobmi – prenáša totiž rôzne chuťové a vonné složky. Medzi nejobľúbenejšie varianty patrí bylinkové maslo s pažítkou, petržlenom, kôprom, bazalkou a tak podobne. Nech sa rozhodnete pre akúkoľvek bylinku, musí byť vždy čerstvá. Pri výbere chutí sa držte svojho inštinktu a tiež sa riaďte podľa sezónnosti surovín. Bylinkové maslo ako univerzálny vojak má v kuchyni mnoho použití. Asi hlavným poslaním a destináciou je čerstvý domáci chlieb, ale používa sa tiež na zjemnenie omáčok alebo do prílohových zemiakov. Recept na domáce bylinkové maslo sa radí k tým najjednoduchším, a preto len dodržte daný postup – výsledok by vám nemal uniknúť.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 hrsť čerstvých bylín (zmiešanina tymiánu, rozmarínu, pažítky a petržlenu)
3 strúčiky cesnaku
250 g masla
soľ, korenie

Postup varenia podľa receptu

Bylinky umyte a osušte, potom ich nasekajte nadrobno. Cesnak ošúpte a prelisujte.

Maslo nechajte pri izbovej teplote zmäknúť. Potom ho utierajte s nasekanými bylinkami, prelisovaným cesnakom, osoľte a okoreňte.

Do misky alebo potravinárskej fólie nakoniec dajte aspoň na dve hodiny vychladnúť do chladničky.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáce bylinkové maslo

Domáce bylinkové maslo je vynikajúcim doplnkom mnohých jedál, ktorý dodá jedlu jedinečnú vôňu a chuť. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla. Stačí zmiešať kvalitné maslo s čerstvými bylinkami, ako sú petržlen, pažítka, tymián alebo rozmarín. Môžete pridať aj soľ, cesnak alebo citrónovú šťavu pre zvýraznenie chuti. Ideálne je k pečivu, grilovaným mäsám, zemiakom či zelenine. Uchovávať ho môžete v chladničke, zabalené v papieri na pečenie alebo fólii, kde vydrží niekoľko dní.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Pečivo, Nátierka, Predjedlo, Prílohy, Pre deti, Raňajky, Vegetariánske
Štítky: predjedlo, detská výživa, nátierka, predjedlo, občerstvenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Domáce bylinkové maslo.

Pridať komentár