Domáce bylinkové maslo
![Domáce bylinkové maslo](/i/sk/domace-bylinkove-maslo.jpg)
Recept na domáce bylinkové maslo kraľuje dvoma spôsobmi – prenáša totiž rôzne chuťové a vonné složky. Medzi nejobľúbenejšie varianty patrí bylinkové maslo s pažítkou, petržlenom, kôprom, bazalkou a tak podobne. Nech sa rozhodnete pre akúkoľvek bylinku, musí byť vždy čerstvá. Pri výbere chutí sa držte svojho inštinktu a tiež sa riaďte podľa sezónnosti surovín. Bylinkové maslo ako univerzálny vojak má v kuchyni mnoho použití. Asi hlavným poslaním a destináciou je čerstvý domáci chlieb, ale používa sa tiež na zjemnenie omáčok alebo do prílohových zemiakov. Recept na domáce bylinkové maslo sa radí k tým najjednoduchším, a preto len dodržte daný postup – výsledok by vám nemal uniknúť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 hrsť čerstvých bylín (zmiešanina tymiánu, rozmarínu, pažítky a petržlenu)
3 strúčiky cesnaku
250 g masla
soľ, korenie
Postup varenia podľa receptu
Bylinky umyte a osušte, potom ich nasekajte nadrobno. Cesnak ošúpte a prelisujte.
Maslo nechajte pri izbovej teplote zmäknúť. Potom ho utierajte s nasekanými bylinkami, prelisovaným cesnakom, osoľte a okoreňte.
Do misky alebo potravinárskej fólie nakoniec dajte aspoň na dve hodiny vychladnúť do chladničky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáce bylinkové maslo
Domáce bylinkové maslo je vynikajúcim doplnkom mnohých jedál, ktorý dodá jedlu jedinečnú vôňu a chuť. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla. Stačí zmiešať kvalitné maslo s čerstvými bylinkami, ako sú petržlen, pažítka, tymián alebo rozmarín. Môžete pridať aj soľ, cesnak alebo citrónovú šťavu pre zvýraznenie chuti. Ideálne je k pečivu, grilovaným mäsám, zemiakom či zelenine. Uchovávať ho môžete v chladničke, zabalené v papieri na pečenie alebo fólii, kde vydrží niekoľko dní.