Kurací tortilla
![Kurací tortilla](/i/sk/kuraci-tortilla.jpg)
Začneme prípravou omáčky, keď si prelisujeme cesnak, zmiešame ho s majonézou, horčicou a kečupom. Osolíme, okoreníme a po premiešaní dáme do chladničky odležať.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g kuracie prsia
4 ks tortilla
1 ks veľké rajče
8 listov salát
1/2 ks salátová uhorka
4 listy červená čakanka
na obalenie 1 ks vajce
strúhanka
hladká múka
omáčka 2 lyžice kečup
1/2 čajovej lyžičky ostra horčica
4 lyžice majonéza
2 strúčiky cesnak
podľa chuti soľ
mletý čierny korenie
podľa potreby olej
Postup varenia podľa receptu
Čekanku očistíme, natrháme na kúsky a do času, kým ju budeme používať, ju necháme vo vodnom kúpeli. Rajčiny a uhorku nakrájame na plátky. Jarnú cibuľku najemno nakrájame. Listy šalátu umyjeme.
Očistené, osušené kuracie nakrájame na rezančeky, osolíme ich a obalíme v múke, vajci a strúhanke, ako rezne. Následne ich osmažíme a dáme nabok. Udržujeme v teple.
Tortilly navlhčíme vodou a dáme do rúry ohriat. Potom, čo vyberieme z rúry, placky potierame tenkou vrstvou kečupu, dáme vrstvu šalátu, na to dáme vrstvu omáčky, ktorú posypeme jarnou cibuľkou a doplníme smaženými kuracími rezančekmi. Ako posledné dáme uhorku, rajčinu a čakanku.
Takto pripravenú tortillu na spodku ohneme, z jednej strany srolujeme a môžeme ihneď podávať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurací tortilla
Kuracia tortilla je obľúbené jedlo, ktoré spája chute a textúry do jedného lahodného pokrmu. Hlavnými ingredienciami sú šťavnaté kuracie mäso, čerstvá zelenina a tortilla wrap, ktoré sa navzájom dopĺňajú. Často sa podáva s rôznymi omáčkami, ako je guacamole, salsa alebo kyslá smotana, ktoré dodávajú pokrmu ďalší rozmer. Tento pokrm je ideálny na rýchly obed alebo večeru a je obľúbený ako medzi dospelými, tak deťmi. S jednoduchou prípravou a možnosťou variácií je kuracia tortilla skvelou voľbou pre každú príležitosť.