Nivový chlebíček s hroznovým vínom
![Nivový chlebíček s hroznovým vínom](/i/sk/nivovy-chlebicek-s-hroznovym-vinom.jpg)
Vezmeme chlebovú formu, vytrieme olejom a vyložíme potravinovou fóliou. Najemno nastrúhame nivu, nadrobno nasekáme pistácie rovnako ako petržlenovú vňať.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g niva
250 g plátkový eidam 45%
100 g šunka
100 g hroznové víno
500 g mäkký tvaroh
125 g maslo
na ozdobu pistáciové orechy
mletá sladká paprika
podľa chuti soľ
1 - 2 lyžice čerstvá petržlenová vňať
mletý biely korenie
podľa potreby olej
Postup varenia podľa receptu
Z tvarohu, nastrúhanej nivy a zmäknutého masla si vyšľaháme náplň, ktorú ešte osolíme a okoreníme. Premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Formu vyložíme časťami plátkového syra a to ako dno, tak aj po stranách. Na dno položíme asi 1/3 šunky a pokryjeme asi polovicou nivovej zmesi. Do nej rovnomerne vtlačíme asi tak polovicu hroznového vína.
Týmto spôsobom vrstvy opakujeme a zakončujeme vrstvou syra a šunky. Takto vkladáme do chladničky na noc stuhnúť a uležat.
Potom chlebíček vyklopíme, nakrájame na požadované časti, ozdobíme červenou paprikou a orieškami. Podávame s bagetkou.
Nivový chlebíček je výborný ako predkrm alebo len chuťovka.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Nivový chlebíček s hroznovým vínom
Nivový chlebíček s hroznovým vínom je lahodný pokrm, ktorý poteší vaše zmysly. Chlebíček sa zakladá na jemnom plátku čerstvého chleba, na ktorom nájdete krémový nivový syr, ktorého výrazná chuť skvele ladí s osviežujúcimi hroznami. Toto spojenie vás očarí nielen chuťou, ale aj kontrastom textúr. Je ideálny ako pochúťka na oslavy či rodinné stretnutie. Vynikajúca kombinácia slanej a sladkej chuti vás nenechá na pochybách, že ide o skvelú voľbu pre každú príležitosť.