Cesnakové dipy
Omáčka pripravená za studena:
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
omáčka 1 soľ
4 strúčiky cesnak
4 lyžice olivový olej
4 lyžice voda
100 g netučná majonéza
1 lyžica citrónová šťava
1/2 čajovej lyžičky cukor
pepř
omáčka 2 100 g lučina
2 lyžice hladká múka
pepř
soľ
2 ks jarna cibuľka
4 strúčiky cesnak
2 lyžice olej
na ozdobu nasekaná petržlenová vňať alebo pažítka
Postup varenia podľa receptu
Utierame cesnak so soľou a korením. Dáme do misy a zalejeme citrónovou šťavou, premiešame a zalejeme olivovým olejom a vodou. Všetko zakončíme pridaním majonézy a nasekanej petržlenovej vňate a pažítky. Podľa potreby dochutíme.
Omáčka pripravená za tepla:
Opäť utierame cesnak so soľou a korením, najemno nakrájame cibuľku a necháme ju na rozpálenom oleji speniť. Zasypeme múkou, osmažíme a vývarom zalejeme. Takto varíme asi 20 minút. Do toho potom vmiešame utretý cesnak, lučinu, nasekanú petržlenovú vňať a pažítku. Podľa chuti ešte dochutíme. Cesnakovú omáčku dávame do chladničky vychladnúť a teda servírujeme dobre vychladenú.
Obe omáčky servírujeme chladené k grilovanej zelenine, zemiakom a mäsám.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cesnakové dipy
Cesnakové dipy sú obľúbené chutné pomazánky, ktoré skvele doplnia rôzne pokrmy. Tento dip, založený na cesnaku, jogurte alebo kyslej smotane, je ideálny na grilovanie, do šalátov alebo ako príloha k zelenine a chipsom. Jeho výrazná chuť dodá šmrnc mnohým rôznym pokrmom. Cesnakové dipy sú tiež jednoduché na prípravu a možno ich obohatiť rôznymi bylinkami a korením podľa chuti. Táto lahodná pochúťka je perfektnou voľbou pre každú oslavu či rodinné stretnutie.