Francúzska cibuľačka

Francúzska cibuľačka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Polievka pre 2 osoby.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3 ks cibuľa
hovädzí vývar
1 pohár bieleho vína
maslo
strúhaný syr
chlieb
mletý čierny korenie
podľa chuti soľ
podľa potreby hladká múka

Postup varenia podľa receptu

Na kocky si nakrájame chlieb a na masle si ho na panvici ľahko osmahneme. Necháme ležať nabok.

Očistenú cibuľu nakrájame na tenké kolieska a vložíme do menšieho hrnca, kde sme medzitým rozpustili maslo a na ktorom cibuľu osmahneme. Pridáme pripravený vývar, zalijeme vínom a okoreníme. Takto chvíľu povaríme. Potom zahustíme múkou podľa potreby a osolíme.

Polievku rozlievame do tanierov, pridáme osmahnuté krutóny a posypeme nastrúhaným syrom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Francúzska cibuľačka

Francúzska cibuľačka je tradičný pokrm francúzskej kuchyne, ktorý sa vyznačuje bohatou cibuľovou chuťou. Základom tohto lahodného polievkového jedla je karamelizovaná cibuľa, ktorá sa varí s vývarom a bielym vínom. Servíruje sa s krutonmi a vrstvou gratinovaného syra, často Gruyère. Táto vyhľadávaná polievka je obľúbená pre svoju aromatickú chuť a zlatavú farbu, čo ju robí ideálnou voľbou pre chladnejšie dni. Francúzska cibuľačka má dlhú históriu a je symbolom útulnosti a domácej kuchyne.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Francúzsky, Hlavné jedlo, Polievky
Štítky: Francúzska kuchyňa, polievka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Francúzska cibuľačka.

Pridať komentár