Francúzska cibuľačka
![Francúzska cibuľačka](/i/sk/francuzska-cibulacka.jpg)
Polievka pre 2 osoby.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 ks cibuľa
hovädzí vývar
1 pohár bieleho vína
maslo
strúhaný syr
chlieb
mletý čierny korenie
podľa chuti soľ
podľa potreby hladká múka
Postup varenia podľa receptu
Na kocky si nakrájame chlieb a na masle si ho na panvici ľahko osmahneme. Necháme ležať nabok.
Očistenú cibuľu nakrájame na tenké kolieska a vložíme do menšieho hrnca, kde sme medzitým rozpustili maslo a na ktorom cibuľu osmahneme. Pridáme pripravený vývar, zalijeme vínom a okoreníme. Takto chvíľu povaríme. Potom zahustíme múkou podľa potreby a osolíme.
Polievku rozlievame do tanierov, pridáme osmahnuté krutóny a posypeme nastrúhaným syrom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Francúzska cibuľačka
Francúzska cibuľačka je tradičný pokrm francúzskej kuchyne, ktorý sa vyznačuje bohatou cibuľovou chuťou. Základom tohto lahodného polievkového jedla je karamelizovaná cibuľa, ktorá sa varí s vývarom a bielym vínom. Servíruje sa s krutonmi a vrstvou gratinovaného syra, často Gruyère. Táto vyhľadávaná polievka je obľúbená pre svoju aromatickú chuť a zlatavú farbu, čo ju robí ideálnou voľbou pre chladnejšie dni. Francúzska cibuľačka má dlhú históriu a je symbolom útulnosti a domácej kuchyne.