Cukrové kvety plnené mozzarellou

Cukrové kvety plnené mozzarellou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Výborný taliansky predkrm.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

15 ks kvet cukety
náplň 2 balíčky mozzarella
podľa potreby olej na smaženie
cesto mlieko
7 lyžíc polohrexová múka
2 ks vajce
soľ

Postup varenia podľa receptu

Cuketové kvety poriadne umyjeme a to aj zvnútra, osušime. Kvetiny potom plníme nakrájanou mozzarellou tak, aby sa nám nepoškodili.

Na cestíčko si zmiešame múku, vajce, soľ a mlieko, tak aby sme v ňom mohli kvety obaliť.

Na panvici si rozpálime olej a obalené kvety na ňom z oboch strán dozlatista opiekame. Po vybratí ich pokladáme na servítku, ktorá vsaje prebytočný olej.

Potom ihneď servírujeme, ešte za tepla.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Cukrové kvety plnené mozzarellou

Tekvicové kvety plnené mozzarellou sú delikátne jedlo, ktoré poteší milovníkov zeleniny. Tieto jemné kvety, typické pre letnú sezónu, sa plnia krémovitou mozzarellou, čo dodáva jedlu lahodnú chuť a štruktúru. Obvykle sa obalujú v cestíčku a smažia, čím získavajú zlatavú farbu a chrumkavú textúru. Podávanie s čerstvým bylinkovým dipom alebo citrónovou šťavou zvýrazní ich chuť. Tento pokrm je ideálny ako predkrm alebo ľahké hlavné jedlo a dokonale dopĺňa letné posedenie s priateľmi.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Taliansky, Predjedlo, Vegetariánske, Zeleninové
Štítky: Talianska kuchyňa, predjedlo, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Cukrové kvety plnené mozzarellou.

Pridať komentár