Cukrové kvety plnené mozzarellou
Výborný taliansky predkrm.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
15 ks kvet cukety
náplň 2 balíčky mozzarella
podľa potreby olej na smaženie
cesto mlieko
7 lyžíc polohrexová múka
2 ks vajce
soľ
Postup varenia podľa receptu
Cuketové kvety poriadne umyjeme a to aj zvnútra, osušime. Kvetiny potom plníme nakrájanou mozzarellou tak, aby sa nám nepoškodili.
Na cestíčko si zmiešame múku, vajce, soľ a mlieko, tak aby sme v ňom mohli kvety obaliť.
Na panvici si rozpálime olej a obalené kvety na ňom z oboch strán dozlatista opiekame. Po vybratí ich pokladáme na servítku, ktorá vsaje prebytočný olej.
Potom ihneď servírujeme, ešte za tepla.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cukrové kvety plnené mozzarellou
Tekvicové kvety plnené mozzarellou sú delikátne jedlo, ktoré poteší milovníkov zeleniny. Tieto jemné kvety, typické pre letnú sezónu, sa plnia krémovitou mozzarellou, čo dodáva jedlu lahodnú chuť a štruktúru. Obvykle sa obalujú v cestíčku a smažia, čím získavajú zlatavú farbu a chrumkavú textúru. Podávanie s čerstvým bylinkovým dipom alebo citrónovou šťavou zvýrazní ich chuť. Tento pokrm je ideálny ako predkrm alebo ľahké hlavné jedlo a dokonale dopĺňa letné posedenie s priateľmi.