Vaječný šalát

Vaječný šalát
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Vajce uvarené na tvrdo, nadrobno nakrájame. K nim potom najemno nastrúhame chren, najemno nakrájanú cibuľku, majonézu, horčicu, zľahka môžeme zaprášiť červenou paprikou a osolíme. Takto premiešame a odkladáme do chladničky uležat.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

6 - 10 ks vajcia natvrdo
1 - 2 ks cibuľa
1 ks menší chren
1 lyžica horčica
100 g šunka
1 pohár majonéza
na ozdobu čerstvá pažítka
podľa chuti klobáska
čerešňové paradajky
1/4 lyžičky mletá sladká paprika
soľ

Postup varenia podľa receptu

Už hrášok podávame na väčšom tanieri, obložený dokola nakrájanou klobásou, cherry paradajkami, plátkami šunky a posypeme nasekanou pažítkou. K tomu prikusujeme čerstvé pečivo.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vaječný šalát

Vajcový šalát je obľúbený pokrm, ktorý sa skladá z varené vajec, majonézy a rôznych ďalších ingrediencií, ako sú zelenina, horčica či bylinky. Tento šalát je výživný a plný bielkovín, čo z neho robí ideálnu desiatu alebo prílohu. Je skvelý na chlebíčky, sendviče alebo ako samostatný pokrm. Vajcový šalát sa dá ľahko upraviť podľa chuti pridaním rôznych prísad, ako sú cibuľa, uhorky alebo avokádo. Rýchla príprava a lahodná chuť robia z vajcového šalátu obľúbenú voľbu pre rodinné oslavy a pikniky.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Nátierka, Predjedlo, Šalát
Štítky: šalát, Slovenská kuchyňa

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vaječný šalát.

Pridať komentár