Šneci z lístkového cesta

Šneci z lístkového cesta
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Samozrejme, rád vám pomôžem s prekladom. Prosím, vložte text, ktorý chcete preložiť.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 balíček listového cesta
100 g plátkového syra (ementál, eidam, gouda alebo syr strúhaný napr. parmezán)
100 g kvalitnej šunky
rajčinové pyré alebo kečup
sušené oregano alebo pizza korenie
1 vajce na potretie

Postup varenia podľa receptu

Čakáte návštevu? Máte na niečo dobré, rýchle chuť?

Potom sú tu jednoznačne mini slimáci z lístkového cesta.

Pracovný postup:

Pripravíme si suroviny, plech a necháme predhriať rúru na 180 º C.

Na plech s papierom na pečenie rozvaľkáme lístkové cesto.

Potrieme ho paradajkovým pyré alebo kečupom. Necháme voľný okraj zhruba 1 cm.

Cesto posypeme čerstvým oreganom alebo pizza korením.

To už záleží na vašich chuťových pohárikoch. Niekto preferuje iba bylinky, iný si dopraje niečo pikantnejšie.

Teraz položíme po celej ploche cesta plátky kvalitnej šunky. Na šunku zľahka navrstvíme syr.

V prípade parmezánu cesto jím posypeme.

Zase záleží na vás, akú gurmánsku pochúťku z toho chcete mať a aké suroviny použijete.

Mlsné jazýčky to určite ocenia.

Uchopíme okraj lístkového cesta a celé ho rolkujeme, až vytvoríme roládu. Tú dáme na pár minút do mrazničky. Bude sa nám lepšie krájať.

Potom roládu nakrájame na zhruba 1 cm kolieska, inak povedané slimákov.

Mini slimákov vyskladáme späť na papier na pečenie a potierame rozšľahaným vajcom.

Pečieme ich v rúre predhriatej na 180 º C približne 20 minút.

Upečené slimáky servírujeme teplé alebo kľudne studené. Obe varianty sú vynikajúce.

A teraz už stačí len popriať: „ Dobrú chuť “!

Čo ste ešte nevedeli o recepte Šneci z lístkového cesta

Šneci z lístkového cesta sú obľúbenou pochúťkou, ktorá sa ľahko pripravuje a ponúka mnoho možností náplní. Ide o plát lístkového cesta, na ktorý je možné rozprestrieť rôzne ingrediencie, ako je šunka, syr, špenát či pesto. Cesto sa potom zvinie do tvaru rolády a pokrája na tenké plátky, ktoré získajú typický šnečí tvar. Tieto plátky sa pečú, kým nie sú zlatisté a chrumkavé. Šneci sú ideálni ako rýchly snack, pohostenie na párty, či ľahký obed. Ich príprava je rýchla a zábavná, a výsledkom je voňavý a chutný pokrm.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute
Tag: Česká kuchyňa, predjedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Šneci z lístkového cesta.

Pridať komentár