Naložený hermelín I

Naložený hermelín I
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Tradičný pokrm, ktorý vždy zaujme na všetkých večierkoch a oslávach narodenín. Oceníte ho počas celého roka, a to napríklad ako pochutinu k pivu alebo vínu. Zároveň…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 hermelíny
1 väčšia cibuľa
feferónka (alebo chili podľa chuti)
provensálske korenie
grilovacie korenie
2 bobkové listy
10 guľôčok korenia
5 guľôčok nového korenia
mletá paprika
cesnak
olej

Postup varenia podľa receptu

Olúpeme cibuľu a cesnak. Cibuľu nakrájame na krúžky a cesnak jemne rozpučíme širokým nožom.

Hermelíny rozkrojíme pozdĺžne. Na jednu polovicu nasypeme provensálske korenie.

Druhú časť osolíme grilovacím korením a potrieme rozpučeným cesnakom, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a zakryjeme druhou časťou syra.

Plnené syry posypeme mletou paprikou a vložíme do sklenice.

Primiešame čierne korenie, nové korenie, bobkový list, jednu feferónku, zvyšok cibule a všetko zalijeme olejom.

Sklenicu poriadne zavrieme a necháme ju v chladničke odležať pár dní.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Naložený hermelín I

Nakladaný hermelín je obľúbenou českou pochúťkou, ktorú si často vychutnávame ako jednohubku alebo predkrm. Hermelín, delikátny mäkký syr, sa nakladá do oleja s rôznym korením, ako je cesnak, paprika alebo bylinky. Tento spôsob prípravy syr jemne ochucuje a dodáva mu jedinečnú chuť. Nakladaný hermelín sa tradične podáva s čerstvým chlebom a je obľúbený nielen na rôznych oslavách, ale aj pri posedení s priateľmi.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (87 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute
Tag: občerstvenie, ľahké, bežný deň, večera, česká, ľahký, zimné recepty, večierky a oslavy, syry, nakladané syry, nakladanie, studená kuchyňa, narodeniny, svadba

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Naložený hermelín I.

Pridať komentár