Naložený hermelín I

Tradičný pokrm, ktorý vždy zaujme na všetkých večierkoch a oslávach narodenín. Oceníte ho počas celého roka, a to napríklad ako pochutinu k pivu alebo vínu. Zároveň…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 hermelíny
1 väčšia cibuľa
feferónka (alebo chili podľa chuti)
provensálske korenie
grilovacie korenie
2 bobkové listy
10 guľôčok korenia
5 guľôčok nového korenia
mletá paprika
cesnak
olej
Postup varenia podľa receptu
Olúpeme cibuľu a cesnak. Cibuľu nakrájame na krúžky a cesnak jemne rozpučíme širokým nožom.
Hermelíny rozkrojíme pozdĺžne. Na jednu polovicu nasypeme provensálske korenie.
Druhú časť osolíme grilovacím korením a potrieme rozpučeným cesnakom, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a zakryjeme druhou časťou syra.
Plnené syry posypeme mletou paprikou a vložíme do sklenice.
Primiešame čierne korenie, nové korenie, bobkový list, jednu feferónku, zvyšok cibule a všetko zalijeme olejom.
Sklenicu poriadne zavrieme a necháme ju v chladničke odležať pár dní.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Naložený hermelín I
Nakladaný hermelín je obľúbenou českou pochúťkou, ktorú si často vychutnávame ako jednohubku alebo predkrm. Hermelín, delikátny mäkký syr, sa nakladá do oleja s rôznym korením, ako je cesnak, paprika alebo bylinky. Tento spôsob prípravy syr jemne ochucuje a dodáva mu jedinečnú chuť. Nakladaný hermelín sa tradične podáva s čerstvým chlebom a je obľúbený nielen na rôznych oslavách, ale aj pri posedení s priateľmi.