Nakladaný brzlík

Nakladaný brzlík
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Na nálev si olúpeme cesnak a dáme ho do hrnca s vodou, osolíme a dáme celý čierny korenie. Privedieme k varu a pridáme očistený bravčový bok. Takto varíme asi hodinu. Potom bôčik vyberieme a necháme chvíľu vychladnúť.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg bravčová krkovička
na obalenie 1 čajová lyžička soľ
2 čajové lyžičky mletá sladká paprika
1/2 čajovej lyžičky mletý čierny korenie
3 strúčiky cesnak
naloženie 10 guľôčok celý čierny korenie
6 strúčikov cesnak
2 čajové lyžičky soľ

Postup varenia podľa receptu

Medzitým si pripravíme zmes na obalovanie. Do hrnčeka dáme soľ, mletý čierny korenie, papriku, prelisovaný cesnak a zalejeme 2-3 lyžičkami vývaru z bôčka. Vypracujeme hmotu, v ktorej potom celý bôčik obalíme.

Takto balíme do alobalu a vkladáme do mrazničky. Po 3 hodinách ho presunieme do chladničky.

Keď servírujeme, tak studený a nakrájaný na plátky s chlebom a nakladanou zeleninou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Nakladaný brzlík

Naložený brzlík je obľúbená česká pochúťka, ktorú si mnoho ľudí obľúbilo pre jej výraznú chuť a šťavnatosť. Príprava zahŕňa marinovanie brzlíka v aromatických koreninách, ako je cesnak, kmín a paprika, čo mu dodáva nezameniteľný charakter. Po naložení sa brzlík často pečie alebo sa podáva studený, nakrájaný na tenké plátky ako delikatesa s chlebom a cibuľou. Tento pokrm je obľúbený nielen na sviatočných stoloch, ale aj pri rôznych oslavách a posedeniach s priateľmi, kde vždy poteší svojou bohatou chuťou.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Bravčové mäso
Štítky: predjedlo, maďarská kuchyňa

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Nakladaný brzlík.

Pridať komentár