Nakladaný brzlík
![Nakladaný brzlík](/i/sk/nakladany-brzlik.jpg)
Na nálev si olúpeme cesnak a dáme ho do hrnca s vodou, osolíme a dáme celý čierny korenie. Privedieme k varu a pridáme očistený bravčový bok. Takto varíme asi hodinu. Potom bôčik vyberieme a necháme chvíľu vychladnúť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg bravčová krkovička
na obalenie 1 čajová lyžička soľ
2 čajové lyžičky mletá sladká paprika
1/2 čajovej lyžičky mletý čierny korenie
3 strúčiky cesnak
naloženie 10 guľôčok celý čierny korenie
6 strúčikov cesnak
2 čajové lyžičky soľ
Postup varenia podľa receptu
Medzitým si pripravíme zmes na obalovanie. Do hrnčeka dáme soľ, mletý čierny korenie, papriku, prelisovaný cesnak a zalejeme 2-3 lyžičkami vývaru z bôčka. Vypracujeme hmotu, v ktorej potom celý bôčik obalíme.
Takto balíme do alobalu a vkladáme do mrazničky. Po 3 hodinách ho presunieme do chladničky.
Keď servírujeme, tak studený a nakrájaný na plátky s chlebom a nakladanou zeleninou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Nakladaný brzlík
Naložený brzlík je obľúbená česká pochúťka, ktorú si mnoho ľudí obľúbilo pre jej výraznú chuť a šťavnatosť. Príprava zahŕňa marinovanie brzlíka v aromatických koreninách, ako je cesnak, kmín a paprika, čo mu dodáva nezameniteľný charakter. Po naložení sa brzlík často pečie alebo sa podáva studený, nakrájaný na tenké plátky ako delikatesa s chlebom a cibuľou. Tento pokrm je obľúbený nielen na sviatočných stoloch, ale aj pri rôznych oslavách a posedeniach s priateľmi, kde vždy poteší svojou bohatou chuťou.