Masové šátečky
![Masové šátečky](/i/sk/masove-satecky.jpg)
Vezmeme si lístkové cesto, rozvaľkáme ho a nakrájame na štvorčeky, ktoré potierame rozšľahaným vajcom.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
majoránka
2 lyžice čierne olivy
2 ks vajcia
biely korenie
tymian
persil
2 lyžice hrubá múka
soľ
olivový olej
1 ks cibuľa
300 g mleté bravčové mäso
250 g prtôžkované cesto
4 strúčiky cesnak
bazalka
na potretie vajce
Postup varenia podľa receptu
Ošúpeme si cibuľu a na jemno nakrájame. Ošúpaný cesnak prelisujeme a olivy nasekáme. Na panvici orestujeme cibuľku, k tomu pridáme cesnak a po chvíli aj mleté mäso. Ochuťujeme bylinkami, osolíme a pridáme olivy.
Keď nám zmes vychladne, vmiešame aj vajíčko. Zmesou potom plníme pripravené štvorčeky a tvoríme z nich taštičky. Tie potom ešte potierame vajcom a pokladáme na plech s papierom na pečenie.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 250 °C. Potom stiahneme na 200 °C a pečieme do zlatista.
Taštičky sú výborné ako predkrm.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Masové šátečky
Masové taštičky sú obľúbeným jedlom, ktoré poteší nielen milovníkov mäsitých jedál. Sú to malé pečivo plnené mletým mäsom, zeleninou alebo inými ingredienciami, ktoré sa pečú do zlatista. Tento lahodný snack je ideálnym doplnkom na oslavy, rodinné stretnutia alebo ako ľahká večera. Príprava masových taštičiek môže byť kreatívna, keďže je možné variabilne zvoliť náplň, či už ide o hovädzie, kuracie alebo bravčové mäso. U väčšiny rodín sa stali obľúbenou tradíciou, ktorá poteší každého strávnika.