Masové šátečky

Masové šátečky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Vezmeme si lístkové cesto, rozvaľkáme ho a nakrájame na štvorčeky, ktoré potierame rozšľahaným vajcom.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

majoránka
2 lyžice čierne olivy
2 ks vajcia
biely korenie
tymian
persil
2 lyžice hrubá múka
soľ
olivový olej
1 ks cibuľa
300 g mleté bravčové mäso
250 g prtôžkované cesto
4 strúčiky cesnak
bazalka
na potretie vajce

Postup varenia podľa receptu

Ošúpeme si cibuľu a na jemno nakrájame. Ošúpaný cesnak prelisujeme a olivy nasekáme. Na panvici orestujeme cibuľku, k tomu pridáme cesnak a po chvíli aj mleté mäso. Ochuťujeme bylinkami, osolíme a pridáme olivy.

Keď nám zmes vychladne, vmiešame aj vajíčko. Zmesou potom plníme pripravené štvorčeky a tvoríme z nich taštičky. Tie potom ešte potierame vajcom a pokladáme na plech s papierom na pečenie.

Dáme piecť do predhriatej rúry na 250 °C. Potom stiahneme na 200 °C a pečieme do zlatista.

Taštičky sú výborné ako predkrm.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Masové šátečky

Masové taštičky sú obľúbeným jedlom, ktoré poteší nielen milovníkov mäsitých jedál. Sú to malé pečivo plnené mletým mäsom, zeleninou alebo inými ingredienciami, ktoré sa pečú do zlatista. Tento lahodný snack je ideálnym doplnkom na oslavy, rodinné stretnutia alebo ako ľahká večera. Príprava masových taštičiek môže byť kreatívna, keďže je možné variabilne zvoliť náplň, či už ide o hovädzie, kuracie alebo bravčové mäso. U väčšiny rodín sa stali obľúbenou tradíciou, ktorá poteší každého strávnika.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Mleté mäso, Predjedlo, Bravčové mäso
Štítky: Česká kuchyňa, predjedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Masové šátečky.

Pridať komentár