Avokádo plnené tuniakom
![Avokádo plnené tuniakom](/i/sk/avokado-plnene-tuniakom.jpg)
Vynikajúca a rýchla predjedlo.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 ks avokádo
1 ks citron
na ozdobu čerstvé bylinky
náplň tabasco
mletý bílý pepř
4 - 5 lyžíc jogurtová majonéza
1 - 2 konzervy tuniak vo vlastnej šťave
soľ
Postup varenia podľa receptu
Omyté avokáda pozdĺžne rozrežeme, potom čo vyberieme pecky, z nich aspoň čiastočne vydlabeme dužinu, ktorú nakrájame na malé kúsky. Tie a polovice vydlabaných avokád potom pokvapkáme vymačkanou šťavou z citróna.
Tuniaka vyberieme z šťavy, nakrájame tiež na malé kúsky a zmiešame s nakrájaným avokádom a majonézou. Potom podľa chuti pridáme sójovku alebo tabasco. Osolíme, okoreníme, tiež podľa chuti.
Touto premiešanou zmesou potom plníme polovice avokád a na tanieri zdobíme čerstvými bylinkami. Podávame ihneď a najlepšie vychladené.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Avokádo plnené tuniakom
Avokádo plnené tuniakom je svieže a zdravé jedlo, ktoré spája lahodnú chuť avokáda s výživným tuniakom. Tento pokrm je ideálny ako rýchla desiata alebo ľahký obed, ktorý dodá energiu a živiny. Príprava je jednoduchá – stačí rozrezať avokádo, vytiahnuť kôstku a naplniť polovičky zmesou tuniaka, majonézy a korenia. Môžeme pridať aj zeleninu, ako je paprika alebo cibuľa, pre ešte výraznejšiu chuť. Toto jedlo je skvelou voľbou pre milovníkov zdravého stravovania a ponúka vyváženú kombináciu bielkovín, vlákniny a zdravých tukov.