Krevety s cesnakovou omáčkou
Vylúpeme si krevety, na kolieska si nakrájame feferónku, najemno bylinky a cesnak. Všetko si potom na oleji osmažíme, krevety z oboch strán. Tie potom vyberieme a niekam na stranu odložíme. Musia ale ostať teplé.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
- mletý čierny korenie
1/2 zväzku tymián
16 ks obrovské krevety
1 ks feferónka
- soľ
- olivový olej
- rozmarín
- cesnak
800 g konzervované paradajky
Postup varenia podľa receptu
Rajčatá vylejeme z plechovky do sitka a necháme odkvapkať. Potom ich rozmačkáme a pridáme na panvicu s už osmaženými bylinkami a zeleninou a necháme asi 10 minút podusiť. Nakoniec ešte okoreníme, osolíme.
Krevety pokladáme na tanier a polievame rajčinovou zmesou. Podávame s čerstvým pečivom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Krevety s cesnakovou omáčkou
Krevety s cesnakovou omáčkou sú lahodným pokrmom, ktorý poteší milovníkov morských plodov. Táto delikátna jedlo sa skladá z čerstvých kreviet, ktoré sú restované na panvici s aromatickým cesnakom, olivovým olejom a bylinkami. Cesnaková omáčka dodáva krevetám jedinečnú chuť a príjemnú vôňu. Podávajú sa s čerstvým chlebom alebo cestovinami, čo robí taký pokrm skvelou voľbou na rýchlu večeru alebo slávnostnú príležitosť. Krevety s cesnakovou omáčkou sú nielen chutné, ale aj zdravé, bohaté na bielkoviny a esenciálne živiny.