Obalované cibuľové krúžky
![Obalované cibuľové krúžky](/i/sk/obalovane-cibulove-kruzky.jpg)
Klasická pohostinská chuťovka.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 ks veľká biela cibuľa
podľa chuti soľ
podľa potreby hrubá múka
olej
kečup
tatárska omáčka
zakysaná smotana
celer
mrkva
cesto 4 lyžice hrubá múka
2 ks vajcia
1 lyžička jedlá sóda
1 lyžica voda
2 lyžice solamyl
Postup varenia podľa receptu
Olúpanú cibuľu si nakrájame na kolieska. Tie rozoberieme na krúžky. Osolíme si ich podľa chuti a poprášime múkou.
Medzitým si rozšľaháme vajcia s múkou, jedlou sodou, solamylom a soľou. V tomto cestíčku potom krúžky namáčame a vkladáme do väčšieho množstva rozpáleného oleja, kde smažíme do ružova. Po vybratí ich pokladáme na odkvapkanie na utierku alebo servítku.
Krúžky podávame s očisteným a nakrájaným zelerom a mrkvou. Ako dip môžeme použiť kečup, tatársku omáčku či kyslú smotanu zmiešanú so soľou a korením.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Obalované cibuľové krúžky
Obalené cibuľové krúžky sú obľúbenou pochúťkou, ktorá poteší nielen milovníkov cibule. Tento pokrm sa skladá z krúžkov cibule obalených v cestíčku a následne smažených do zlatohneda. Ideálne ako predkrm alebo k zakúseniu k hlavnému chodu, obalené cibuľové krúžky sa často podávajú s rôznymi omáčkami, ako je kečup alebo tatárska omáčka. Vďaka chrumkavej kôrke a mäkkému vnútornému obsahu sú veľmi lahodné a môžu byť skvelou voľbou na párty či rodinné oslavy.