Vaječná tlačenka
![Vaječná tlačenka](/i/sk/vajecna-tlacenka.jpg)
Vynikajúca vajíčková tlačenka, na ktorej si pochutná každý.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
8 ks vajcia
20 dkg mäkká saláma
1 ks cibuľa
1 pohár moravanka
150 ml voda
1 ks želatína na vaječnú tlačenku
1 - 2 lyžice horčica
1 kocka mastné
1 ks majonéza
mletý čierny korenie
soľ
Postup varenia podľa receptu
Cibuľu, salám a vajcia uvarené na tvrdo olúpeme a nakrájame na kocky. Zeleninu z moravanky nakrájame na menšie kúsky a nálev si dáme stranou. Všetko dobre premiešame a pridáme soľ, korenie, horčicu, majonézu.
Pripravíme si nálev. K nálevu z moravanky pridáme asi 150 ml vody, masox a necháme prejsť varom. Potom pridáme želatínu a rozmíchame.
Hotovým nálevom zalejeme vajcovú zmes, premiešame a vlijeme do srnčieho chrbta alebo inej formy. Necháme v chladničke stuhnúť.
Vaječnú tlačenku podávame s pečivom a zdobíme čerstvou zeleninou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vaječná tlačenka
Vajcová tlačenka je tradičný český pokrm, ktorý sa často pripravuje počas sviatkov a rodinných osláv. Je vyrobená z varené vajec, kvalitného mäsa a zeleniny, všetko spojené želatínou pre stabilnú štruktúru. Po stuhnutí sa podáva nakrájaná na plátky, zvyčajne s chlebom a kyslými uhorkami. Je to delikátna a výživná alternatíva klasickej tlačenky, ktorá poteší nielen milovníkov mäsa. Vajcová tlačenka má šťavnatú chuť a je obľúbená pre svoju jednoduchosť a rýchlu prípravu.