Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Vynikajúca vajíčková tlačenka, na ktorej si pochutná každý.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

8 ks vajcia
20 dkg mäkká saláma
1 ks cibuľa
1 pohár moravanka
150 ml voda
1 ks želatína na vaječnú tlačenku
1 - 2 lyžice horčica
1 kocka mastné
1 ks majonéza
mletý čierny korenie
soľ

Postup varenia podľa receptu

Cibuľu, salám a vajcia uvarené na tvrdo olúpeme a nakrájame na kocky. Zeleninu z moravanky nakrájame na menšie kúsky a nálev si dáme stranou. Všetko dobre premiešame a pridáme soľ, korenie, horčicu, majonézu.

Pripravíme si nálev. K nálevu z moravanky pridáme asi 150 ml vody, masox a necháme prejsť varom. Potom pridáme želatínu a rozmíchame.

Hotovým nálevom zalejeme vajcovú zmes, premiešame a vlijeme do srnčieho chrbta alebo inej formy. Necháme v chladničke stuhnúť.

Vaječnú tlačenku podávame s pečivom a zdobíme čerstvou zeleninou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vaječná tlačenka

Vajcová tlačenka je tradičný český pokrm, ktorý sa často pripravuje počas sviatkov a rodinných osláv. Je vyrobená z varené vajec, kvalitného mäsa a zeleniny, všetko spojené želatínou pre stabilnú štruktúru. Po stuhnutí sa podáva nakrájaná na plátky, zvyčajne s chlebom a kyslými uhorkami. Je to delikátna a výživná alternatíva klasickej tlačenky, ktorá poteší nielen milovníkov mäsa. Vajcová tlačenka má šťavnatú chuť a je obľúbená pre svoju jednoduchosť a rýchlu prípravu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute
Štítky: Česká kuchyňa, predjedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vaječná tlačenka.

Pridať komentár