Kurací plátok v lístkovom ceste
Omyjeme si kuracie prsia, ktoré po naklepaní osolíme, opepríme. Na panvici si roztopíme maslo, na ktorom potom plátky z oboch strán osmažíme. Najemno nakrájame očistenú pór, scedíme si huby a dohromady ich tiež na masle osmažíme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
10 dkg niva
15 dkg anglická slanina
1 hrsť pórek
4 ks kuracie prsia
1 plechovka sterilizované huby
1 - 2 plátky maslo
1 balíček lístkové cesto
15 dkg šunka
na potretie vajce
podľa chuti soľ
bazalka
rajčinový pretlak alebo kečup
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Cesto si rozvaľkáme, potrieme ho kečupom a posypeme bazalkou, najlepšie čerstvou. Na to pokladáme šunku a na ňu potom osmažené plátky kuracieho, to pokryjeme zmesou z kapusty a sypeme strúhanou nivou. Ako posledné klademe plátky slaniny. Takto zabalíme do závinu, tak, aby nám počas pečenia nič nevytieklo.
Ten pokládame na plech s papierom na pečenie, potrieme vajcom ako klasický závin, vkladáme do rozpálenej rúry a pečieme pri vyššej teplote dozlatista.
Závin po vybratí z rúry necháme vychladnúť. Potom ho krájame na plátky a podávame.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurací plátok v lístkovom ceste
Kurací plátok v lístkovom ceste je lahodné a šťavnaté jedlo, ktoré si získa srdce mnohých gurmánov. Kuracie mäso je starostlivo marinované, aby získalo bohatú chuť, a potom obalené v jemnom lístkovom ceste. Pri pečení sa cesto krásne zlatisto sfarbí a vytvorí chrumkavú kôrku, ktorá dokonale kontrastuje so šťavnatým mäsom vo vnútri. Toto jedlo je ideálne ako hlavný chod na slávnostných udalostiach alebo rodinných večerách, pretože poteší každého milovníka dobrého jedla.
Tomáš Rohlena