Kurací plátok v lístkovom ceste
![Kurací plátok v lístkovom ceste](/i/sk/kuraci-platok-v-listkovom-ceste.jpg)
Omyjeme si kuracie prsia, ktoré po naklepaní osolíme, opepríme. Na panvici si roztopíme maslo, na ktorom potom plátky z oboch strán osmažíme. Najemno nakrájame očistenú pór, scedíme si huby a dohromady ich tiež na masle osmažíme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
10 dkg niva
15 dkg anglická slanina
1 hrsť pórek
4 ks kuracie prsia
1 plechovka sterilizované huby
1 - 2 plátky maslo
1 balíček lístkové cesto
15 dkg šunka
na potretie vajce
podľa chuti soľ
bazalka
rajčinový pretlak alebo kečup
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Cesto si rozvaľkáme, potrieme ho kečupom a posypeme bazalkou, najlepšie čerstvou. Na to pokladáme šunku a na ňu potom osmažené plátky kuracieho, to pokryjeme zmesou z kapusty a sypeme strúhanou nivou. Ako posledné klademe plátky slaniny. Takto zabalíme do závinu, tak, aby nám počas pečenia nič nevytieklo.
Ten pokládame na plech s papierom na pečenie, potrieme vajcom ako klasický závin, vkladáme do rozpálenej rúry a pečieme pri vyššej teplote dozlatista.
Závin po vybratí z rúry necháme vychladnúť. Potom ho krájame na plátky a podávame.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurací plátok v lístkovom ceste
Kurací plátok v lístkovom ceste je lahodné a šťavnaté jedlo, ktoré si získa srdce mnohých gurmánov. Kuracie mäso je starostlivo marinované, aby získalo bohatú chuť, a potom obalené v jemnom lístkovom ceste. Pri pečení sa cesto krásne zlatisto sfarbí a vytvorí chrumkavú kôrku, ktorá dokonale kontrastuje so šťavnatým mäsom vo vnútri. Toto jedlo je ideálne ako hlavný chod na slávnostných udalostiach alebo rodinných večerách, pretože poteší každého milovníka dobrého jedla.