Rajčiny plnené kuskusom
![Rajčiny plnené kuskusom](/i/sk/rajciny-plnene-kuskusom.jpg)
V hrnci si dáme variť vodu, do ktorej vkladáme bujón, trošku osolíme a v nej potom uvaríme kuskus.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
100 g kuskus
100 g nivové syrovanie
1 kostka zeleninový bujón
1 lyžica citronová šťava
soľ
4 ks masité paradajky
mletý čierny korenie
4 strúčiky cesnak
podľa potreby olej na vymazanie
snitka čerstvá bazalka
Postup varenia podľa receptu
Keď máme kuskus hotový, tak ho pokvapkáme olivovým olejom. K tomu pridáme prelisovaný cesnak, nasekanú bazalku, rozdrobíme k tomu nivu a všetko ešte pokvapkáme šťavou z citrónu. Takto všetko zmiešame a osolíme, okaypríme.
Rajčinam potom odrezáme vršky a ich vnútornosti vydlabeme. Vydlabané rajčiny plníme pripravenou kuskusovou zmesou a na dekoráciu prikrývame odrezaným vrškom. Vložíme do zapekacej misy vymazanej olivovým olejom. Vkladáme do predhriatej rúry na 200°C a pečieme približne 20-30 minút.
Hotové plnené rajčiny podávame ako predkrm, zdobené lístkom bazalky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rajčiny plnené kuskusom
Paradajky plnené kuskusom sú lahodný a zdravý pokrm, ktorý spája jednoduchosť a výživnosť. Toto jedlo sa skladá z čerstvých, šťavnatých paradajok, ktoré sú ozdobené chutnou náplňou z kuskusu, zeleniny a byliniek. Kuskus je ľahký a rýchlo pripraviteľný, čo uľahčuje prípravu. Tento pokrm je ideálny ako predkrm či ľahký hlavný chod, a tiež sa skvele hodí na letné grilovanie alebo ako súčasť vegetariánskeho menu. Ozdobte ho troškou olivového oleja a čerstvou bazalkou pre dokonalý zážitok!