Papríková omáčka na steaky

Papríková omáčka na steaky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Výborná steaková omáčka.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

0,5 hrnku suchého bieleho vína
1 čajová lyžička horčice dijon
0,5 hrnku smotany 30%
2 polievkové lyžice zeleného korenia bez nálevu
podľa chuti soľ

Postup varenia podľa receptu

Najprv si urobíme výpek z mäsa, do ktorého na panvici pridáme smotanu a víno a 3 minutky povaríme, kým sa nezmenší obsah. K tomu pridáme horčicu a pár guľôčok korenia, premiešame a niekoľko guľôčok vareškou rozdrvíme. Ešte chvíľku povaríme a odstavíme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Papríková omáčka na steaky

Poprašková omáčka na steaky je delikátna a aromatická omáčka, ktorá skvele dopĺňa všetky druhy mäsa. Jej základ tvoria čerstvý čierny korenie, smotana a vývar, ktoré spolu vytvárajú bohatú a krémovú textúru. Táto omáčka je ideálna na grilované hovädzie steaky, ale výborne sa hodí aj k iným mäsám, ako je bravčové alebo kuracie. Pridaním korenia a bylín je možné omáčku upravit podľa chuti. Poprašková omáčka dodá vašim jedlám nezabudnuteľný zážitok a povýši každú večeru na gurmánsky zážitok.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Hovädzie mäso, Taliansky, Omáčky
Štítky: Americká kuchyňa, omáčka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Papríková omáčka na steaky.

Pridať komentár