Papríková omáčka na steaky
![Papríková omáčka na steaky](/i/sk/paprikova-omacka-na-steaky.jpg)
Výborná steaková omáčka.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
0,5 hrnku suchého bieleho vína
1 čajová lyžička horčice dijon
0,5 hrnku smotany 30%
2 polievkové lyžice zeleného korenia bez nálevu
podľa chuti soľ
Postup varenia podľa receptu
Najprv si urobíme výpek z mäsa, do ktorého na panvici pridáme smotanu a víno a 3 minutky povaríme, kým sa nezmenší obsah. K tomu pridáme horčicu a pár guľôčok korenia, premiešame a niekoľko guľôčok vareškou rozdrvíme. Ešte chvíľku povaríme a odstavíme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Papríková omáčka na steaky
Poprašková omáčka na steaky je delikátna a aromatická omáčka, ktorá skvele dopĺňa všetky druhy mäsa. Jej základ tvoria čerstvý čierny korenie, smotana a vývar, ktoré spolu vytvárajú bohatú a krémovú textúru. Táto omáčka je ideálna na grilované hovädzie steaky, ale výborne sa hodí aj k iným mäsám, ako je bravčové alebo kuracie. Pridaním korenia a bylín je možné omáčku upravit podľa chuti. Poprašková omáčka dodá vašim jedlám nezabudnuteľný zážitok a povýši každú večeru na gurmánsky zážitok.