Zemiaky plnené vaječnou zmesou
![Zemiaky plnené vaječnou zmesou](/i/sk/zemiaky-plnene-vajecnou-zmesou.jpg)
Pod tečúcou vodou umyjeme zemiaky kartáčikom, pozdĺžne ich prepolíme, osolíme a zo všetkých strán potrieme olivovým olejom. Takto ich vkladáme do pekáča, rezom nadol. Vkladáme do vyhriatej trúby na 180°C a pečieme do zlatista. Potom, čo vyberieme z trúby, necháme vychladnúť a vydlabeme vnútro, aby nám zostalo približne 1/5 po okrajoch.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 ks veľké zemiaky
náplň 3 ks vajcia
3 strúčiky cesnak
podľa chuti mletý čierny korenie
soľ
podľa potreby olivový olej
zálievka 2 lyžice čerstvá pažítka
2 lyžice majonéza
1 kelímok grécky jogurt
Postup varenia podľa receptu
Ďalej si natvrdo uvaríme vajíčka, necháme ich vychladnúť, nadrobno nastrúhame a zmiešame s vydlabanými vnútornkami zemiakov. Vezmeme prelisovaný cesnak, najemno nasekanú pažítku a zmiešame s jogurtom, majonézou, soľou a korením. \k tomu pridáme zemiakovú zmes a vložíme na pol hodiny do chladničky odležať.
Zmesou následne plníme vydlabané zemiaky, zdobíme plátkom paradajky a pažítkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiaky plnené vaječnou zmesou
Zemiaky plnené vaječnou zmesou sú lahodným a sýtym pokrmom, ktorý osloví mnoho chutí. Tento pokrm sa pripravuje tak, že sa najprv uvarené zemiaky rozpôlia a vydlabú sa ich strede. Mäkky zemiakový vnútro sa potom zmieša s vajcami, cibuľou a korením, čím vznikne náplň plná chuti. Naplnené zemiaky sa pečú do zlatista, čo zaručuje chrumkavú kôrku a jemne krémovú náplň. Ideálne ako hlavný chod alebo ako príloha, zemiaky plnené vaječnou zmesou sú skvelou voľbou pre každodenné varenie aj slávnostné stoly.