Paštét z hydinových pečienok
![Paštét z hydinových pečienok](/i/sk/pastet-z-hydinovych-pecienok.jpg)
Na panvici si rozpustíme polovicu masla a olej, na ktorý si dáme opekať nadrobno nakrájanú šalotku alebo cibuľu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g maslo
3 polievkové lyžice sušené čerešne
1 polievková lyžica olej
250 g hydinové pečeň
4 ks šalotka
2 strúčiky cesnak
podľa chuti soľ
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
K tomu pridáme najemno nakrájaný cesnak a očistené pečeň. Takto asi 8 minút restujeme, aby bola vo vnútri ružová. Potom zalejeme cherry, zamiešame a zložíme z platne.
Potom, čo nám obsah panvice vychladne, dáme všetko do mixéra, osolíme, opepriame a rozmixujeme. Túto zmes potom rozdelíme do misiek, vrch zalijeme tenkou vrstvou roztopeného masla. Takto vkladáme do chladničky, aby vychladlo.
Hydinovú paštétu natierame na čerstvé pečivo a zdobíme najemno nasekanou pažítkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Paštét z hydinových pečienok
Paštika z hydinových pečenej je obľúbeným delikatesným jedlom, ktoré sa vyznačuje jemnou chuťou a hladkou textúrou. Vyrobená z kvalitných hydinových pečenej, často doplnená bylinkami a korením, je ideálna ako predkrm alebo pomazánka. Podáva sa zvyčajne na čerstvom chlebe alebo ako súčasť rôznych pochutín. Tento lahodný pokrm je ľahko pripraviteľný doma a nájde si miesto na stole počas slávnostných príležitostí aj bežných dní.