Paštét z hydinových pečienok

Paštét z hydinových pečienok
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Na panvici si rozpustíme polovicu masla a olej, na ktorý si dáme opekať nadrobno nakrájanú šalotku alebo cibuľu.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

200 g maslo
3 polievkové lyžice sušené čerešne
1 polievková lyžica olej
250 g hydinové pečeň
4 ks šalotka
2 strúčiky cesnak
podľa chuti soľ
mletý čierny korenie

Postup varenia podľa receptu

K tomu pridáme najemno nakrájaný cesnak a očistené pečeň. Takto asi 8 minút restujeme, aby bola vo vnútri ružová. Potom zalejeme cherry, zamiešame a zložíme z platne.

Potom, čo nám obsah panvice vychladne, dáme všetko do mixéra, osolíme, opepriame a rozmixujeme. Túto zmes potom rozdelíme do misiek, vrch zalijeme tenkou vrstvou roztopeného masla. Takto vkladáme do chladničky, aby vychladlo.

Hydinovú paštétu natierame na čerstvé pečivo a zdobíme najemno nasekanou pažítkou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Paštét z hydinových pečienok

Paštika z hydinových pečenej je obľúbeným delikatesným jedlom, ktoré sa vyznačuje jemnou chuťou a hladkou textúrou. Vyrobená z kvalitných hydinových pečenej, často doplnená bylinkami a korením, je ideálna ako predkrm alebo pomazánka. Podáva sa zvyčajne na čerstvom chlebe alebo ako súčasť rôznych pochutín. Tento lahodný pokrm je ľahko pripraviteľný doma a nájde si miesto na stole počas slávnostných príležitostí aj bežných dní.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Hydinové mäso, Nátierka
Štítky: Česká kuchyňa

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Paštét z hydinových pečienok.

Pridať komentár