Šalát z zelerových stonkov
![Šalát z zelerových stonkov](/i/sk/salat-z-zelerovych-stonkov.jpg)
Po umytí zeleru odkrojíme konce, ošúpeme a nakrájame na kocky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g tvrdý syr
1 štipka mletý čierny korenie
5 ks sterilizovaná uhorka
4 lyžice majonéza
1 ks celer
1 štipka soľ
1 lyžica olivový olej
podľa chuti vínny ocot
Postup varenia podľa receptu
Dáme do misy a pridáme syr nakrájaný na malé kúsky a majonézu. Je tiež možné si urobiť šalát diétnejší a v tom prípade si miesto majonézy pridáme jogurt alebo kyslú smotanu. Podľa chuti opepříme, osolíme a vmiešame olivový olej.
Môžeme tiež pridať sterilizované na kocky nakrájané uhorky či vínny ocot, ak máme radi kyslejšie šaláty.
Podávame s pečivom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Šalát z zelerových stonkov
Šalát z zelerových stonkov je osviežujúce a zdravé jedlo, ktoré sa hodí ako ľahká príloha alebo hlavný chod. Jeho chrumkavá štruktúra a jemná chuť robia z tohto šalátu ideálny základ pre rôzne prísady, ako sú orechy, sušené ovocie alebo syry. Navyše, zelerové stonky sú bohaté na živiny a majú nízky obsah kalórií, čo z nich robí skvelú voľbu pre zdravý životný štýl. Šalát možno dochutiť olivovým olejom, citrónovou šťavou a bylinkami, čo mu dodá sviežu a lahodnú bodku.