Šalát z zelerových stonkov

Šalát z zelerových stonkov
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Po umytí zeleru odkrojíme konce, ošúpeme a nakrájame na kocky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

200 g tvrdý syr
1 štipka mletý čierny korenie
5 ks sterilizovaná uhorka
4 lyžice majonéza
1 ks celer
1 štipka soľ
1 lyžica olivový olej
podľa chuti vínny ocot

Postup varenia podľa receptu

Dáme do misy a pridáme syr nakrájaný na malé kúsky a majonézu. Je tiež možné si urobiť šalát diétnejší a v tom prípade si miesto majonézy pridáme jogurt alebo kyslú smotanu. Podľa chuti opepříme, osolíme a vmiešame olivový olej.

Môžeme tiež pridať sterilizované na kocky nakrájané uhorky či vínny ocot, ak máme radi kyslejšie šaláty.

Podávame s pečivom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Šalát z zelerových stonkov

Šalát z zelerových stonkov je osviežujúce a zdravé jedlo, ktoré sa hodí ako ľahká príloha alebo hlavný chod. Jeho chrumkavá štruktúra a jemná chuť robia z tohto šalátu ideálny základ pre rôzne prísady, ako sú orechy, sušené ovocie alebo syry. Navyše, zelerové stonky sú bohaté na živiny a majú nízky obsah kalórií, čo z nich robí skvelú voľbu pre zdravý životný štýl. Šalát možno dochutiť olivovým olejom, citrónovou šťavou a bylinkami, čo mu dodá sviežu a lahodnú bodku.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Hlavné jedlo, Prílohy, Šalát, Vegetariánske, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, šalát, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Šalát z zelerových stonkov.

Pridať komentár