Gratinovaný chřest so syrom
![Gratinovaný chřest so syrom](/i/sk/gratinovany-chrest-so-syrom.jpg)
V hrnci si dáme variť vodu, osolíme a vložíme zväzok chřestu. Keď nám chřest zmäkne, vyberieme z vody a v utierke osušíme. Potom rozkladáme do zapekacej misy.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g chřest
50 g maslo
100 - 150 g syra
soľ
Postup varenia podľa receptu
Pokvapíme ho rozpusteným maslom a posypeme strúhaným syrom. Takto vkladáme do rúry vyhriatej na 250°C na program gril.
Akonáhle sa syr na chřeste začne roztápať, tak máme hotovo. Ak sa dostanete k zelenému chřestu, tak by som dala prednosť pred bielym.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Gratinovaný chřest so syrom
Gratinovaný chřest so syrom je lahodné a slávnostné jedlo, ktoré poteší každého milovníka zeleniny. Tento pokrm sa pripravuje z čerstvého chřestu, ktorý je potrebné vopred blanšírovať a potom zapiecť. Syr, často použitý vo variantoch, ako je parmezán alebo mozzarella, dodáva jedlu krémovú chuť a zlatistú kôrku. Gratinovanie zvýrazní prirodzenú chuť chřestu a pokrm je ideálny ako príloha alebo ľahký obed. Môže sa podávať teplý priamo z rúry, čo vytvára dokonalý kulinársky zážitok.