Španielska toast so stratovým vajcom
![Španielska toast so stratovým vajcom](/i/sk/spanielska-toast-so-stratovym-vajcom.jpg)
Samozrejme, prosím, zadajte text, ktorý chcete preložiť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1-4 ks biely toastový chlieb
1-4 ks rajčina
1-4 ks vajce
podľa chuti mletý čierny korenie
čerstvý koriander
soľ
podľa potreby extra panenský olivový olej
1 čajovú lyžičku ocot
Postup varenia podľa receptu
Najprv si pripravíme topinku z bieleho toastového chleba, na ktorú rozmažeme rozkrojené rajče a mierne pokvapkáme lepším olivovým olejom. Vezmeme ďalšie rajče, nakrájame ho na plátky, rozložíme na topinku a jemne osolíme.
Potom pripravíme stratené vajce tak, že vodu s octom vlijeme do hrnca a privedieme k varu. Veľmi opatrne do vriacej tekutiny vpúšťame rozklepnuté vajcia jedno vedľa druhého.
Varíme približne 4 minútky, vyberieme, roztrhnuté konce odkrojíme, prelieme studenou vodou a necháme vychladnúť.
Takto pripravené stratené vajce pokladáme na topinku s rajčetom, opäť jemne zakvapkáme olivovým olejom a ľahko osolíme, okoreníme čerstvo mletým korením. Vajce posypeme nasekanými lístkami koriandra. Nakoniec do vajca pichneme, aby trochu vyteklo.
Takto pripravenú španielsku topinku môžeme podávať buď ako predkrm, alebo ako raňajky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Španielska toast so stratovým vajcom
Španielsky hrianka so strateným vajcom je lahodná pochúťka, ktorá spája chrumkavú chuť pečiva s jemnosťou vajca. Tento pokrm, známy aj ako "tosta", zvyčajne zahŕňa plátky chleba, opekané s olivovým olejom a pokryté rajčinovou zmesou alebo pečenou zeleninou. Stratené vajce, ktoré sa varí priamo vo vode, dodáva jedlu krémovú textúru a bohatú chuť. Ideálne sa podáva ako raňajky alebo ľahký obed, predstavuje výbornú kombináciu zdravých ingrediencií, ktorá poteší každého milovníka stredomorskej kuchyne.