Špenátová roláda s tvarohovou náplňou
![Špenátová roláda s tvarohovou náplňou](/i/sk/spenatova-rolada-s-tvarohovou-naplnou.jpg)
Z rozmrazeného špenátu vymačkáme vodu, zmiešame s múkou, práškom na pečenie a žĺtkami. Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a osolíme. Takto premiešame a vytvorenú zmes dávame na plech vyložený papierom na pečenie, na ktorom ju rozťahujeme. Vkladáme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme po dobu 10-15 minút.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
červená paprika
náplň 200 g zakysaná smetana
soľ
250 g mäkký tvaroh
3 strúčiky cesnak
100 g strúhaný syr
cesto 1 štipka kypriaci prášok
soľ
1 kocka mrazený špenát
3 lyžice hrubá múka
4 ks vajcia
Postup varenia podľa receptu
Medzitým si pripravíme náplň z tvarohu, nastrúhaného syra, smotany a utretého cesnaku.
Upečený špenátový plát zložíme z plechu a pokladáme na nový papier na pečenie.
Papier, na ktorom sa pieklo, slúpne, položíme na plát a spolu s tým novým zrolujeme. Keď nám rolka vychladne, tak ju rozvineme, zložíme a vyhodíme starý papier na pečenie a potierame náplňou. Posypeme nadrobno nakrájanou červenou paprikou a tentokrát bez papierov na pečenie znovu srolujeme.
Roládu dáme do chladničky vychladiť. Potom krájame na plátky a podávame ako predkrm či chuťovku.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Špenátová roláda s tvarohovou náplňou
Špenátová roláda s tvarohovou náplňou je chutné a zdravé jedlo, ktoré očarí nielen svojou farbou, ale aj lahodnou chuťou. Táto roláda sa pripravuje z jemne mletého špenátu, ktorý sa pečie na tenkom pláte, a plní sa krémovou tvarohovou zmesou, často obohatenou bylinkami alebo cesnakom. Servíruje sa ako skvelý predkrm alebo ľahký hlavný chod a je obľúbená pre svoju výživovú hodnotu aj atraktívny vzhľad. Ideálna voľba pre vegetariánske stravovanie!