Čínske závitky

Čínske závitky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Na drobné kúsky si nakrájame očistené, osušené kuracie prsia a na panvici si ich orestujeme. K tomu pridáme zeleninovú zmes a tiež orestujeme. Keby to bolo moc tekuté, vďaka rozmrazenej zelenine, tak vodu z panvičky slijeme alebo zahustíme solamylom. Osolíme, okoreníme, pridáme sójovú omáčku, škoricu a zázvor. Náplň nám nesmie tiecť, inak nepôjde plniť.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g kuracie prsia
1 štipka mletý biely korenie
1 - 2 lyžice solamyl
ryžový papier
500 g mrazená zelenina
podľa chuti 2 - 3 lyžice sójová omáčka
1 štipka mletý zázvor
1 štipka mletá škorica
soľ
podľa potreby olej na vyprážanie

Postup varenia podľa receptu

Ďalej si v mise s vodou pripravíme ryžový papier, ktorý by mal byť vo väčšine obchodov k zohnaniu. Keď papier zmäkne, tak ho naplníme zmesou, zrolujeme do svitkov a konce zatiahneme, aby nám zmes nevytiekla. Keby sa nám nedarilo, môžete skúsiť zabaliť do papierov dvoch.

Takto dáme svitky smažiť, dozlatista. Môžeme ihneď podávať, s prílohou alebo bez.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Čínske závitky

Čínske závitky, známe aj ako jarné závitky, sú obľúbeným jedlom vo východnej kuchyni. Tieto krehké rolky sú zvyčajne pripravované z tenkého cesta a

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Hydinové mäso, Predjedlo, Zeleninové
Štítky: Čínska kuchyňa, predjedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Čínske závitky.

Pridať komentár