Bravčové mäso na hubách
![Bravčové mäso na hubách](/i/sk/bravcove-maso-na-hubach.jpg)
Nakrájame si mäso na kocky, osolíme, okoreníme, dáme do chladničky na 30 minút prikryté odležať. Nakrájame si huby.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g bravčové mäso
1 ks väčšia cibuľa
podľa chuti kmín
vegetu
soľ
podľa potreby polohrubá múka
voda
olej
sušené alebo čerstvé huby
Postup varenia podľa receptu
Olúpeme cibuľu a nasekáme nadrobno. Necháme na oleji v hrnci osmažiť a k tomu pridáme mäso, huby a necháme chvíľu orestovať. Zasypeme rascou, podliatíme vodou a necháme dusiť, kým mäso nebude mäkké.
Osolíme, ochutíme vegetou a zahustíme múkou.
Môžeme podávať ako s ryžou, tak aj s cestovinami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bravčové mäso na hubách
Bravčové mäso na hubách je tradičné české jedlo, ktoré očarí svojou chuťou a arómou. Tento pokrm sa pripravuje z kvalitného bravčového mäsa, ktoré sa dusí spolu s čerstvými alebo sušenými hubami, obvykle hubami ako sú hríby alebo šampiňóny. Výsledná omáčka je plná umami a skvele ladí s knedlíkmi alebo zemiakmi. V kombinácii s cibuľou a bylinkami vytvára toto jedlo lahodnú a sýtu pochúťku, ktorú si vychutnajú celá rodina.