Bravčové mäso na hubách

Bravčové mäso na hubách
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Nakrájame si mäso na kocky, osolíme, okoreníme, dáme do chladničky na 30 minút prikryté odležať. Nakrájame si huby.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g bravčové mäso
1 ks väčšia cibuľa
podľa chuti kmín
vegetu
soľ
podľa potreby polohrubá múka
voda
olej
sušené alebo čerstvé huby

Postup varenia podľa receptu

Olúpeme cibuľu a nasekáme nadrobno. Necháme na oleji v hrnci osmažiť a k tomu pridáme mäso, huby a necháme chvíľu orestovať. Zasypeme rascou, podliatíme vodou a necháme dusiť, kým mäso nebude mäkké.

Osolíme, ochutíme vegetou a zahustíme múkou.

Môžeme podávať ako s ryžou, tak aj s cestovinami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Bravčové mäso na hubách

Bravčové mäso na hubách je tradičné české jedlo, ktoré očarí svojou chuťou a arómou. Tento pokrm sa pripravuje z kvalitného bravčového mäsa, ktoré sa dusí spolu s čerstvými alebo sušenými hubami, obvykle hubami ako sú hríby alebo šampiňóny. Výsledná omáčka je plná umami a skvele ladí s knedlíkmi alebo zemiakmi. V kombinácii s cibuľou a bylinkami vytvára toto jedlo lahodnú a sýtu pochúťku, ktorú si vychutnajú celá rodina.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Hlavné jedlo, Omáčky, Bravčové mäso
Štítky: Česká kuchyňa, omáčka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Bravčové mäso na hubách.

Pridať komentár