Tretí veľkonočný baránok
![Tretí veľkonočný baránok](/i/sk/treti-velkonocny-baranok.jpg)
Predhrejeme si trúbu na 180°C. Vezmeme baránkovú formu, ktorú vymastíme a vysypeme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 pohár mlieko
1 ks prášok do pečiva
35 dkg polohrubá múka
14 dkg maslo
20 dkg cukor kryštál
1 lyžička citronová kôra
4 ks vajcia
podľa potreby tuk na vymazanie
strúhanka na vysypanie
Postup varenia podľa receptu
Z vajec oddelíme žltky od bielkov. Potom utrieme cukor s maslom a žltkami. K tomu pridáme mlieko, tuhý sneh z bielkov, citrónovú kôru a múku s práškom do pečiva. Takto jemne premiešame.
Do pripraveného plechu rozotrieme toto šľahané cesto. Baránka vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 45 minút. Až dopečieme, baránka vyklopíme z formy a necháme vychladnúť.
Veľkonočného baránka je ešte možné zalievať roztopenou čokoládou...
Čo ste ešte nevedeli o recepte Tretí veľkonočný baránok
Trený veľkonočný baránok je tradičný český veľkonočný dezert, ktorý sa pečie v špeciálnej forme v tvare baránka. Tento lahodný koláč sa pripravuje z jemne utretých surovín, ako sú vajcia, cukor, múka a maslo, často sa pridávajú aj vanilka a citrónová kôra pre výraznejšiu chuť. Po upečení sa baránok zvyčajne posýpa cukrom a môže byť zdobený polevou alebo čokoládou. Tento sladký symbol jari je obľúbený nielen pre svoju chuť, ale aj pre krásny vzhľad, ktorý poteší na slávnostnom stole počas veľkonočných sviatkov.