Rajská omáčka
![Rajská omáčka](/i/sk/rajska-omacka.jpg)
Obľúbená rajčinová omáčka. Deti ju milujú. Jej farbu a sladkú chuť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 - 3 polievkové lyžice cukor kryštálový
nové korenie
soľ
škorica
cibuľa
bujón
ocot
210 g rajčinový pretlak
perník strúhaný
bobkový list
klinček
múka - hladká
1 l voda
čierny korenie - celé
1 polievková lyžica maslo
Postup varenia podľa receptu
Do hrnca si vyklepeme paradajkový pretlak a zriedime vodou. Vložíme bujón, trošku strúhaného perníka a cibuľu. Okořeníme.
Do menšieho hrnca si dáme kúsok masla a nasypeme cukor. Opražený cukor dáme späť do omáčky.
Ochutnáme a dochutíme trošku octom, cukrom. Nakoniec voňavou škoricou. Zahustíme detskou krupicou alebo múkou. Chvíľu varíme. Servírujeme s cestovinami alebo knedlíkom a mäsom. Mňam.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rajská omáčka
Rajská omáčka je obľúbeným pokrmom českého kuchyne. Jej hlavnou zložkou sú paradajky, ktoré tvoria základ lahodnej omáčky. Chuť je často zvýraznená pridaním korenia, ako je nové korenie, bobkový list a klinček. Omáčka sa zvyčajne podáva s hovädzím alebo bravčovým mäsom a knedlíkmi či cestovinami. Rajská omáčka je známa svojou jemnou, nasládlo chuťou, ktorú si obľúbili ako deti, tak aj dospelí. Recepty sa môžu líšiť podľa regiónu a rodinných tradícií, ale základom zostáva vždy kvalitná paradajková passata alebo pretlak.