Rajská omáčka

Rajská omáčka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Obľúbená rajčinová omáčka. Deti ju milujú. Jej farbu a sladkú chuť.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 - 3 polievkové lyžice cukor kryštálový
nové korenie
soľ
škorica
cibuľa
bujón
ocot
210 g rajčinový pretlak
perník strúhaný
bobkový list
klinček
múka - hladká
1 l voda
čierny korenie - celé
1 polievková lyžica maslo

Postup varenia podľa receptu

Do hrnca si vyklepeme paradajkový pretlak a zriedime vodou. Vložíme bujón, trošku strúhaného perníka a cibuľu. Okořeníme.

Do menšieho hrnca si dáme kúsok masla a nasypeme cukor. Opražený cukor dáme späť do omáčky.

Ochutnáme a dochutíme trošku octom, cukrom. Nakoniec voňavou škoricou. Zahustíme detskou krupicou alebo múkou. Chvíľu varíme. Servírujeme s cestovinami alebo knedlíkom a mäsom. Mňam.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rajská omáčka

Rajská omáčka je obľúbeným pokrmom českého kuchyne. Jej hlavnou zložkou sú paradajky, ktoré tvoria základ lahodnej omáčky. Chuť je často zvýraznená pridaním korenia, ako je nové korenie, bobkový list a klinček. Omáčka sa zvyčajne podáva s hovädzím alebo bravčovým mäsom a knedlíkmi či cestovinami. Rajská omáčka je známa svojou jemnou, nasládlo chuťou, ktorú si obľúbili ako deti, tak aj dospelí. Recepty sa môžu líšiť podľa regiónu a rodinných tradícií, ale základom zostáva vždy kvalitná paradajková passata alebo pretlak.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Omáčky
Štítky: Česká kuchyňa, omáčka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rajská omáčka.

Pridať komentár