Pažitková omáčka

Pažitková omáčka
Doba prípravy: 5 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 3

Hladká smotanová omáčka so sviežou nasekanou pažítkou je delikátna a krémová. Najlepšie chutí s varenými…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 lyžice masla
2 lyžice hladkej múky
1 veľký zväzok pažítky
vývar
200 ml smotany 33%
soľ

Postup varenia podľa receptu

Pripravenú pažítku jemne nasekáme. Na masle krátko osmahneme múku a vytvoríme svetlú jíšku.

Jíšku zalijeme studeným vývarom, dobre premiešame, osolíme a varíme asi 15 minút.

Na koniec omáčku hladíme smotanou, necháme ju chvíľu povariť a pridávame pažítku. Ďalej už nevaríme.

Servírujeme s vareným hovädzím a zemiakmi.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pažitková omáčka

Pažitková omáčka je osviežujúca a aromatická pochúťka, ktorá dokonale dopĺňa rôzne jedlá. Je vyrobená z čerstvého pažítky, smotany a korenia, čo jej dodáva jemnú chuť a krásnu zelenú farbu. Táto omáčka sa skvele hodí k vareným zemiakom, rybím špecialitám alebo ako dip k zelenine. Je ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú ochutnať niečo ľahké a zdravé. Navyše je rýchla na prípravu, čo ju robí skvelým doplnkom každého jedla.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (44 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Omáčky
Tag: omáčky, varenie, obed, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, do 30 minút, vyprážanie, bylinky, smotanová

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pažitková omáčka.

Pridať komentár