Pažitková omáčka

Hladká smotanová omáčka so sviežou nasekanou pažítkou je delikátna a krémová. Najlepšie chutí s varenými…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 lyžice masla
2 lyžice hladkej múky
1 veľký zväzok pažítky
vývar
200 ml smotany 33%
soľ
Postup varenia podľa receptu
Pripravenú pažítku jemne nasekáme. Na masle krátko osmahneme múku a vytvoríme svetlú jíšku.
Jíšku zalijeme studeným vývarom, dobre premiešame, osolíme a varíme asi 15 minút.
Na koniec omáčku hladíme smotanou, necháme ju chvíľu povariť a pridávame pažítku. Ďalej už nevaríme.
Servírujeme s vareným hovädzím a zemiakmi.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pažitková omáčka
Pažitková omáčka je osviežujúca a aromatická pochúťka, ktorá dokonale dopĺňa rôzne jedlá. Je vyrobená z čerstvého pažítky, smotany a korenia, čo jej dodáva jemnú chuť a krásnu zelenú farbu. Táto omáčka sa skvele hodí k vareným zemiakom, rybím špecialitám alebo ako dip k zelenine. Je ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú ochutnať niečo ľahké a zdravé. Navyše je rýchla na prípravu, čo ju robí skvelým doplnkom každého jedla.