Boloňská omáčka

Boloňská omáčka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Milovníci cestovín určite ocenia boloňskú omáčku.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3 polievkové lyžice olej - olivový
3 poháre paradajkový pretlak (bolognese omáčka)
1 polievková lyžica sojová omáčka
5 strúčikov kvalitný cesnak
2 lyžice pepř - drvený
4 kávové lyžičky vegeta
1/2 kg hovädzie mäso - mleté
soľ
2 ks cibuľa
5 - 8 lístkov bazalka
1/2 hrsti sušená bazalka
1/2 hrsti sušené oregano

Postup varenia podľa receptu

Natrháme si bazalku, omyjeme ju a na doske ju rozkrájame. Olúpeme cesnak a cibuľu. Vezmeme si mixér a cibuľu rozmixujeme na malé kúsky. To isté urobíme s cesnakom.

Do hrnca si nalejeme olej. Prisypeme cibuľu. Po chvíli vložíme mleté hovädzie. Opepříme. Povárime a pokvapkáme sójovou omáčkou.

Nandáme vegetu. Vysypeme pokrájaný cesnak a vliateme paradajkovú omáčku (možno aj boloňskú).

Ochutnáme a prípadne osolíme. Varíme.

Nakoniec vmiešame umyté oregano a bazalku.

Servírujeme na cestoviny. Môžeme zasypať syrom a ozdobiť listami bazalky.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Boloňská omáčka

Bolognská omáčka, známa tiež ako ragú alla bolognese, pochádza z talianskeho mesta Bologna. Táto bohatá mäsová omáčka sa tradične pripravuje z mletého hovädzieho mäsa, pancetty, cibule, mrkvy a zeleru. Pridáva sa víno, mlieko alebo smotana a rajčinový pretlak pre vyváženú chuť. Pomaly sa varí, aby sa všetky ingrediencie dobre spojili a vytvorili hlbokú, bohatú chuť. Podáva sa najčastejšie s cestovinami, ako sú tagliatelle, hoci mimo Talianska je obľúbená aj špagetová verzia. Je to klasický pokrm, ktorý uspokojí milovníkov tradičnej talianskej kuchyne.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Omáčky
Štítky: Talianska kuchyňa, omáčka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Boloňská omáčka.

Pridať komentár