Játrová omáčka na pive

Játrová omáčka na pive
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Očistíme si pečeň, nadrobno nakrájíme. Najemno nakrájíme olúpanú cibuľku a osmažíme do zlatova na sadle. Pridáme pečeň a tiež osmažíme. Potom osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme papriku a rascu. Takto podlievame pivom, priklopíme a asi tak 20 minút dusíme.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

omáčka 200 ml pivo
2 štipky majoránka
2 štipky mletá sladká paprika
chlieb
2 polievkové lyžice šmalec
soľ
2 polievkové lyžice hladká múka
0,5 kg pečeň
2 štipky kmín
1 štipka mletý čierny korenie
3 - 4 strúčiky cesnak
2 ks veľká cibuľa

Postup varenia podľa receptu

Za stáleho miešania zasypeme múkou, podlijeme troškou studenej vody. Nakoniec pridávame prelisovaný cesnak a majoránku, všetko podľa chuti. Zahustíme nadrobno nakrájaným chlebom.

Omáčku podávame s ryžou alebo knedlíkom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Játrová omáčka na pive

Pečeňová omáčka na pive je lahodné a syté jedlo, obľúbené v českej kuchyni. Hlavnými ingredienciami sú kuracie alebo bravčové pečene, ktoré sa dusia na cibuľke a korení. Pridanie piva dodáva omáčke jedinečnú chuť a arómu. Podáva sa zvyčajne s knedlíkmi alebo cestovinami a jesť ju možno aj s chlebom. Táto omáčka je nielen chutná, ale aj výživná, a je skvelou voľbou pre milovníkov mäsových pokrmov.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo, Omáčky
Tag: Česká kuchyňa, omáčka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Játrová omáčka na pive.

Pridať komentár