Játrová omáčka na pive

Očistíme si pečeň, nadrobno nakrájíme. Najemno nakrájíme olúpanú cibuľku a osmažíme do zlatova na sadle. Pridáme pečeň a tiež osmažíme. Potom osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme papriku a rascu. Takto podlievame pivom, priklopíme a asi tak 20 minút dusíme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
omáčka 200 ml pivo
2 štipky majoránka
2 štipky mletá sladká paprika
chlieb
2 polievkové lyžice šmalec
soľ
2 polievkové lyžice hladká múka
0,5 kg pečeň
2 štipky kmín
1 štipka mletý čierny korenie
3 - 4 strúčiky cesnak
2 ks veľká cibuľa
Postup varenia podľa receptu
Za stáleho miešania zasypeme múkou, podlijeme troškou studenej vody. Nakoniec pridávame prelisovaný cesnak a majoránku, všetko podľa chuti. Zahustíme nadrobno nakrájaným chlebom.
Omáčku podávame s ryžou alebo knedlíkom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Játrová omáčka na pive
Pečeňová omáčka na pive je lahodné a syté jedlo, obľúbené v českej kuchyni. Hlavnými ingredienciami sú kuracie alebo bravčové pečene, ktoré sa dusia na cibuľke a korení. Pridanie piva dodáva omáčke jedinečnú chuť a arómu. Podáva sa zvyčajne s knedlíkmi alebo cestovinami a jesť ju možno aj s chlebom. Táto omáčka je nielen chutná, ale aj výživná, a je skvelou voľbou pre milovníkov mäsových pokrmov.