Kurča na omáčke s bylinkami

Kurča na omáčke s bylinkami
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. K tomu pridáme na kocky pokrájané kuracie mäso a korenie. Takto dusíme do mäkka.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kelímok sladká smotana
1 kelímok mlieko
200 g tvrdý syr
1 zväzok pažítka
50 g maslo
1 zväzok jarnej cibuľky
1 lyžička provensálske korenie
1 ks cibuľa
300 g kuracie mäso
podľa chuti chilli korenie
soľ

Postup varenia podľa receptu

Potom zalievame smotanou a mliekom, prisypeme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a nadrobno nasekanú pažítku. Pomiešame a pridáme nahrubo nastrúhaný syr. Varíme, kým sa nám syr nerozpustí a omáčka nezhustne. Podľa chuti potom dosolíme.

Omáčku podávame najlepšie s cestovinami. Zdobíme zvyškom nasekanej jarnej cibuľky.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurča na omáčke s bylinkami

Kurence na omáčke s bylinkami je lahodné a aromatické jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Kuracie mäso je marinované v mixe čerstvých byliniek, ako je petržlen, rozmarín a tymián, čo dodáva pokrmu výraznú chuť a vôňu. Omáčka je pripravená z vývaru, smotany a ochutená cesnakom a cibuľou. Toto jedinečné spojenie chutí sa skvele hodí k prílohe, ako sú zemiaky alebo zeleninové pyré. Kurence na omáčke s bylinkami je ideálnou voľbou pre rodinnú večeru alebo slávnostný obed.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso, Francúzsky, Hlavné jedlo, Omáčky
Štítky: Česká kuchyňa, omáčka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kurča na omáčke s bylinkami.

Pridať komentár