Kurací sekanej maslový rezník

Hladké maslové kuracie mleté rezne s zemiakovou kašou oslovia ako deti, tak aj dospelých. Môžete ich obaľovať v trojobalu, alebo ich pripraviť inak...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g kuracieho mäsa
30 g masla
2 žĺtky
20-30 g preosiatej strúhanky
soľ
trochu drveného muškátového kvetu
petržlenová vňať
2 lyžice smotany
maslo alebo olej na pečenie
Postup varenia podľa receptu
Omyté a očistené mäso nakrájame a jemne nasekáme, prípadne ho dvakrát prehnáme mäsovým mlynčekom.
V miske vyšľaháme maslo do nadýchanej konzistencie, potom pridáme žĺtky, strúhanku a znova krátko vyšľaháme. Následne vmiešame mleté mäso, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, korenie a smotanu a všetko poriadne premiešame.
Zmienenej zmesi formujeme ploché oválne rezne, ktoré na rozpálenom tuku pomaly pečieme z oboch strán dozlatista, pričom každú stranu opiekame približne 4 minúty.
Na taniere dáme rezne a ozdobíme ich petržlenovou vňaťou a prúžkom naloženej kapie. Ako prílohu podávame nové varené zemiaky, zemiakovú kašu a šalát z čerstvej zeleniny alebo kompót.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurací sekanej maslový rezník
Kurací sekaný maslový rezník je lahodné jedlo, ktoré spája šťavnaté kuracie mäso a bohatú chuť masla. Tento pokrm sa vyrába z jemne mletého kuracieho mäsa, ktoré je ochutené bylinkami a korením, potom obalené v strúhanke a usmažené do zlata. Vďaka maslu má rezník vynikajúcu, krehkú textúru a lahodnú chuť. Je ideálny ako hlavné jedlo, podávaný s zemiakmi alebo čerstvým šalátom. Kurací sekaný maslový rezník je obľúbenou voľbou na rodinné obedy či slávnostné príležitosti.