Pečené marinované morčacie stehná

Pečené marinované morčacie stehná
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 100 minút
Porcie: 2

Stehná ochutíme soľou a korením. V miske zmiešame olej s horčicou, chilli a sójovou omáčkou. Touto zmesou potrieme stehná a necháme ich marínovať po dobu jednej hodiny. Cibuľu nakrájame na...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 morčacie stehná
2 cibule
2 plátky masla
1 vetvička rozmarínu
2 kolieska dobre umytého citróna
Na marinádu
2 lyžice oleja
1 lyžica dijonskej horčice
1 lyžica hrubozrnnej horčice
1 lyžica sladkej chilli omáčky
1 lyžica kvalitnej sójovej omáčky
1 čajová lyžička mletej papriky
soľ
mletý čierny korenie

Postup varenia podľa receptu

Osolíme a opepříme stehná. Potom zmiešame olej s horčicou, chilli a sójovou omáčkou. Stehná potrieme touto zmesou a necháme ich hodinu odpočívať.

Cibuľu nakrájame na tenké prúžky a vložíme do pekáča spolu s rozmarínom a citrónom. Na cibuľu položíme stehná a na každé z nich pokladáme kúsok masla.

Pridáme vodu a zakryjeme. Pečieme na 180 °C približne 1,5 až 2 hodiny, kým nezmäknú. Počas pečenia občas polievame šťavou. Ak je to potrebné, pridáme vodu.

Pred dokončením pečenia odstránime pokrievku z pekáča, zvýšime teplotu v rúre a dopiecťujeme, kým nezíska požadovanú farbu.

Servírujeme s zemiakmi alebo ryžou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečené marinované morčacie stehná

Pečené marinované morčacie stehná sú lahodným jedlom, ktoré poteší každého milovníka mäsa. Marinovanie, zvyčajne s bylinkami, cesnakom a citrusmi, dodáva tomuto jedlu výnimočnú chuť a šťavnatosť. Pri pečení sa koža zlatisto sfarbí a zelenina podávaná ako príloha pridáva sviežosť. Toto jedlo je ideálne na slávnostné večere či rodinné oslavy, kde očarí svojím vzhľadom aj chuťou. V kombinácii s zemiakovou kašou alebo šalátom sa stáva dokonalým gastronomickým zážitkom.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (48 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: hydinové mäso, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie, bylinky, marinovanie, morčacie mäso

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pečené marinované morčacie stehná.

Pridať komentár