Pečené marinované morčacie stehná

Stehná ochutíme soľou a korením. V miske zmiešame olej s horčicou, chilli a sójovou omáčkou. Touto zmesou potrieme stehná a necháme ich marínovať po dobu jednej hodiny. Cibuľu nakrájame na...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 morčacie stehná
2 cibule
2 plátky masla
1 vetvička rozmarínu
2 kolieska dobre umytého citróna
Na marinádu
2 lyžice oleja
1 lyžica dijonskej horčice
1 lyžica hrubozrnnej horčice
1 lyžica sladkej chilli omáčky
1 lyžica kvalitnej sójovej omáčky
1 čajová lyžička mletej papriky
soľ
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Osolíme a opepříme stehná. Potom zmiešame olej s horčicou, chilli a sójovou omáčkou. Stehná potrieme touto zmesou a necháme ich hodinu odpočívať.
Cibuľu nakrájame na tenké prúžky a vložíme do pekáča spolu s rozmarínom a citrónom. Na cibuľu položíme stehná a na každé z nich pokladáme kúsok masla.
Pridáme vodu a zakryjeme. Pečieme na 180 °C približne 1,5 až 2 hodiny, kým nezmäknú. Počas pečenia občas polievame šťavou. Ak je to potrebné, pridáme vodu.
Pred dokončením pečenia odstránime pokrievku z pekáča, zvýšime teplotu v rúre a dopiecťujeme, kým nezíska požadovanú farbu.
Servírujeme s zemiakmi alebo ryžou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečené marinované morčacie stehná
Pečené marinované morčacie stehná sú lahodným jedlom, ktoré poteší každého milovníka mäsa. Marinovanie, zvyčajne s bylinkami, cesnakom a citrusmi, dodáva tomuto jedlu výnimočnú chuť a šťavnatosť. Pri pečení sa koža zlatisto sfarbí a zelenina podávaná ako príloha pridáva sviežosť. Toto jedlo je ideálne na slávnostné večere či rodinné oslavy, kde očarí svojím vzhľadom aj chuťou. V kombinácii s zemiakovou kašou alebo šalátom sa stáva dokonalým gastronomickým zážitkom.