Dvojaký rezník na cuketovom plátku

Dvojaký rezník na cuketovom plátku
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Kurací rezník rozrežeme pozdĺžne na dve časti, ale nedorežeme ho úplne, aby zostal spojený. Potom osolíme a okoreníme. Spodná časť...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

kurací rezník
sušená šunka alebo slanina
pikantný Hermelín
plátkový údený syr
paradajka
cibuľa
bazalka
cesnak
cuketa
grilovacie korenie
soľ

Postup varenia podľa receptu

Kuracie rezne pozdĺžne rozkrojíme, ale nedokrojíme až do konca, aby sa nerozpadli. Osolíme a okoreníme. Na spodnej časti rozložíme paradajky, bazalku a Hermelín, priklopíme ďalším plátkom mäsa. Na ďalší plátok dáme šunku, cibuľu, bazalku, údený syr a zakryjeme posledným dielom. Potom zabalíme do šunky a zpevníme špagátkom.

Na panvici prudko opečieme hrubší plátok osolenej cukety. Potom ju potrieme cesnakom a dáme na dno zapekacej misy. Na cuketu položíme rezník, ktorý je zbavený špagátika, a vložíme do predhriatej rúry na dopékateľ. Mäso bude nádherne šťavnaté a plné chutí.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Dvojaký rezník na cuketovom plátku

Dvoupodlažný rez na cuketovom plátku je lahodným a originálnym jedlom, ktoré spája chute mäsa a zeleniny. Tento rez je pripravený z kvalitného mäsa, starostlivo obaleného v strúhanke, a podávaný na jemnom plátku cukety, ktorý dodáva ľahkosť a sviežosť. Hlavnou výhodou tejto kombinácie je, že cuketa absorbuje šťavy z mäsa, čo jedlu dodáva vynikajúcu chuť. Ideálne pre tých, ktorí chcú vyskúšať niečo nové a zároveň si dopriať zdravšiu variantu tradičného rezu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (55 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: kuracie mäso, paradajky, hydinové mäso, obed, ľahké, ľahký, pečenie, cuketa, vyprážanie, zeleninové jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Dvojaký rezník na cuketovom plátku.

Pridať komentár