Kurča na paprike so smotanou

"Maminka, uvaríš omáčku z papriky? Túto žiadosť počula snáď každá maminka. Hovoríme o lahodnom kuracom na paprike. Mäso sa…"
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 balenie kuracích stehien (chrbátov, krídel)
2 cibule
2 lyžice masla
1/2 balenia mletej sladkej papriky
1 štipka soli
500 ml hydinového vývaru (alebo 1 kurací bujón v kocke)
200 g smotany na varenie
2-3 lyžice polohrubej múky
Postup varenia podľa receptu
Pripravíme základ z cibule a papriky. Cibuľu jemne nakrájame, osmažíme na masle a posypeme paprikou. Ešte na chvíľu to osmažíme.
Pridáme kúsky kurčaťa a zalejeme ich buď hydinovým vývarom, alebo vodou. Ak použijeme vodu, pridáme bujónovú kocku. Osolíme len v prípade, že je to nevyhnutné. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a necháme chvíľu vychladnúť.
Pripravíme záklechtku tým, že zmiešame múku so smotanou, a následne omáčku zahušťujeme. Varíme ju na miernom ohni asi 20 minút, občas miešame. Ak je to potrebné, hustotu omáčky môžeme upraviť pridaním vývaru alebo vody.
Medzitým oddelíme mäso od kostí a primiešame ho do hotovej omáčky. Môžeme ju ochutiť soľou a tekutým korením.
Obvykle podávame s cestovinami v tvare kolienok, ale ako prílohu možno ponúknuť aj knedľu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurča na paprike so smotanou
Kurča na paprike so smotanou je tradičné české jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Toto jedlo sa pripravuje z kuracieho mäsa, ktoré sa dusí na cibuli s paprikou, a následne sa zjemňuje smotanou. Vďaka kombinácii korenia a sladkej papriky dostáva pokrm nezameniteľnú chuť. Podáva sa obvykle s cestovinami, ryžou alebo knedľami, čo z neho robí sýtu a chutnú voľbu na obed či večeru. Kurča na paprike je jedným z obľúbených receptov, ktorý prináša do domácnosti pohodu a lahodnú arómu.