Kuracie shawarma

Kuracie shawarma
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Kuracie mäso nakrájame na tenké prúžky. Pridáme zmes korenia (podľa chuti), olivový olej a dáme do chladu na jednu hodinu marinovať.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg vykostených kuracích stehien
olivový olej

Zmes na shawarmu v pomere
2 čajové lyžičky kari
1 čajová lyžička mletý kumín
1 čajová lyžička mletý koriandr
1 čajová lyžička sušený cesnak
1 čajová lyžička kurkuma
1/2 čajovej lyžičky sladká paprika
1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
1/2 čajovej lyžičky škorice
1/2 čajovej lyžičky mletý hrebíček
soľ

Mango-omáčka
mango
cesnak
chili
cukor
soľ
voda

Tahini-omáčka
pasta tahini (neochudená sezamová pasta; dá sa kúpiť v supermarkete)
voda
soľ
citronová šťava

Pri podávaní
arabský pita chlieb
na plátky nakrájané rajčiny
na plátky šalátová uhorka
na plátky kyslá uhorka

zelný šalát
na kolieska nakrájaná cibuľa

Postup varenia podľa receptu

Kuracie mäso nakrájame na veľmi tenké prúžky. Pridáme zmiešané korenie podľa chuti, olivový olej a necháme marinovať v chlade po dobu jednej hodiny. Potom vyberieme a ponecháme ešte pol hodiny pri izbovej teplote. Kuraciu zmes rýchlo osmahneme za stáleho miešania, nakoniec pridáme soľ.

Mango ošúpeme, nakrájame na kúsky a uvaríme v malom množstve vody. Po vychladnutí rozmixujeme s korením (hotovú mango omáčku si možno tiež kúpiť v obchode).

Tahini pastu zmiešame so studenou vodou, soľou a citrónovou šťavou. Po prvom pridaní vody pasta najprv zhustne, a ako pridávame ďalšiu vodu, začne sa riediť (stačí rozmíchať asi 6 polievkových lyžíc vody). Nemali by sme ju ale zriediť príliš, mala by mať skôr kašovitú konzistenciu. Soli a citrónovej šťavy bude treba viac, aby bola pasta chutnejšia, presné množstvo závisí od osobnej chuti. Shawarmu podávame v arabskom chlebe, ktorý je ďalej naplnený zeleninou, šalátmi a dochutený tahini a mango omáčkou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie shawarma

Kuracia shawarma je obľúbený pokrm blízkovýchodnej kuchyne, ktorý sa skladá z marinovaného kuracieho mäsa, pečeného na vertikálnom grile. Potom sa mäso nakrája na tenké plátky a servíruje sa v pita chlebe alebo ako súčasť taniera s prílohami, ako sú tzatziki, hummus alebo šalát. Shawarma je často ochutená rôznymi koreninami, čo jej dodáva výraznú chuť. Tento pokrm je obľúbený pre svoju chutnosť a rýchlu prípravu, čo z neho robí ideálnu voľbu na obed alebo večeru.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (38 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: kuracie mäso, hydinové mäso, restovanie, varenie, sviatočné / nedeľné, exotické ovocie, náročné, náročný, večierky a oslavy, marinovanie, minútky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kuracie shawarma.

Pridať komentár