Kuracie shawarma

Kuracie mäso nakrájame na tenké prúžky. Pridáme zmes korenia (podľa chuti), olivový olej a dáme do chladu na jednu hodinu marinovať.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg vykostených kuracích stehien
olivový olej
Zmes na shawarmu v pomere
2 čajové lyžičky kari
1 čajová lyžička mletý kumín
1 čajová lyžička mletý koriandr
1 čajová lyžička sušený cesnak
1 čajová lyžička kurkuma
1/2 čajovej lyžičky sladká paprika
1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
1/2 čajovej lyžičky škorice
1/2 čajovej lyžičky mletý hrebíček
soľ
Mango-omáčka
mango
cesnak
chili
cukor
soľ
voda
Tahini-omáčka
pasta tahini (neochudená sezamová pasta; dá sa kúpiť v supermarkete)
voda
soľ
citronová šťava
Pri podávaní
arabský pita chlieb
na plátky nakrájané rajčiny
na plátky šalátová uhorka
na plátky kyslá uhorka
zelný šalát
na kolieska nakrájaná cibuľa
Postup varenia podľa receptu
Kuracie mäso nakrájame na veľmi tenké prúžky. Pridáme zmiešané korenie podľa chuti, olivový olej a necháme marinovať v chlade po dobu jednej hodiny. Potom vyberieme a ponecháme ešte pol hodiny pri izbovej teplote. Kuraciu zmes rýchlo osmahneme za stáleho miešania, nakoniec pridáme soľ.
Mango ošúpeme, nakrájame na kúsky a uvaríme v malom množstve vody. Po vychladnutí rozmixujeme s korením (hotovú mango omáčku si možno tiež kúpiť v obchode).
Tahini pastu zmiešame so studenou vodou, soľou a citrónovou šťavou. Po prvom pridaní vody pasta najprv zhustne, a ako pridávame ďalšiu vodu, začne sa riediť (stačí rozmíchať asi 6 polievkových lyžíc vody). Nemali by sme ju ale zriediť príliš, mala by mať skôr kašovitú konzistenciu. Soli a citrónovej šťavy bude treba viac, aby bola pasta chutnejšia, presné množstvo závisí od osobnej chuti. Shawarmu podávame v arabskom chlebe, ktorý je ďalej naplnený zeleninou, šalátmi a dochutený tahini a mango omáčkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie shawarma
Kuracia shawarma je obľúbený pokrm blízkovýchodnej kuchyne, ktorý sa skladá z marinovaného kuracieho mäsa, pečeného na vertikálnom grile. Potom sa mäso nakrája na tenké plátky a servíruje sa v pita chlebe alebo ako súčasť taniera s prílohami, ako sú tzatziki, hummus alebo šalát. Shawarma je často ochutená rôznymi koreninami, čo jej dodáva výraznú chuť. Tento pokrm je obľúbený pre svoju chutnosť a rýchlu prípravu, čo z neho robí ideálnu voľbu na obed alebo večeru.