Avgolemono
![Avgolemono](/i/sk/avgolemono.jpg)
Avgolemono je tradičná grécka polievka s vyváženou stredomorskou chuťou. Jej základom je kuracie mäso a citrónová šťava.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
kurací vývar
bielu ryžu
4 vajcia
3 citróny
kuracie mäso na kocky
soľ
korenie
petržlen
Postup varenia podľa receptu
Najprv si uvaríme ryžu. Potom v mise rozšľaháme vajcia a šťavu z citróna. Pridáme korenie a soľ a privedieme k varu kurací vývar. Do vývaru pridáme mäso, zmes z vajec a ryžu. Ochutíme ešte petržlenom a máme hotovo. Recept je jednoduchý, nenáročný a polievka, hoci sa to nezdá, je výdatná a veľmi chutná.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Avgolemono
Avgolemono je tradičné grécke jedlo známe svojou krémovou konzistenciou a jemnou chuťou. Meno pochádza zo slov "avgo" (vajce) a "lemoni" (citrón). Tento pokrm sa zvyčajne pripravuje ako polievka alebo omáčka. Hlavnými ingredienciami sú kurací vývar, vajce a citrónová šťava, ktoré spoločne vytvárajú jedinečnú emulziu. Varianty môžu obsahovať ryžu alebo cestoviny orzo, a často sa pridáva kuracie mäso. Avgolemono je ideálne na chladnejšie dni, keď zahreje a upokojí, zatiaľ čo dodá sviežu citrusovú chuť.