Avgolemono

Avgolemono
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Avgolemono je tradičná grécka polievka s vyváženou stredomorskou chuťou. Jej základom je kuracie mäso a citrónová šťava.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

kurací vývar
bielu ryžu
4 vajcia
3 citróny
kuracie mäso na kocky
soľ
korenie
petržlen

Postup varenia podľa receptu

Najprv si uvaríme ryžu. Potom v mise rozšľaháme vajcia a šťavu z citróna. Pridáme korenie a soľ a privedieme k varu kurací vývar. Do vývaru pridáme mäso, zmes z vajec a ryžu. Ochutíme ešte petržlenom a máme hotovo. Recept je jednoduchý, nenáročný a polievka, hoci sa to nezdá, je výdatná a veľmi chutná.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Avgolemono

Avgolemono je tradičné grécke jedlo známe svojou krémovou konzistenciou a jemnou chuťou. Meno pochádza zo slov "avgo" (vajce) a "lemoni" (citrón). Tento pokrm sa zvyčajne pripravuje ako polievka alebo omáčka. Hlavnými ingredienciami sú kurací vývar, vajce a citrónová šťava, ktoré spoločne vytvárajú jedinečnú emulziu. Varianty môžu obsahovať ryžu alebo cestoviny orzo, a často sa pridáva kuracie mäso. Avgolemono je ideálne na chladnejšie dni, keď zahreje a upokojí, zatiaľ čo dodá sviežu citrusovú chuť.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso, Polievky, Grécky
Štítky:

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Avgolemono.

Pridať komentár