Kuracie prsia v pikantnej omáčke
![Kuracie prsia v pikantnej omáčke](/i/sk/kuracie-prsia-v-pikantnej-omacke.jpg)
Očistíme si kuracie prsia, na kocky nakrájame, osolíme ich a okoreníme. Olúpanú cibuľu nakrájame na prúžky a cesnak nadrobno. Na kocky si nakrájame slaninu, jarnú cibuľku nadrobno. Omytú papriku potom zbavíme jadierok a nakrájame na kocky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 ks veľká cibuľa
1/2 lyžičky mletá chilli paprika
olej
2 lyžičky mletá sladká paprika
500 g kuracie prsia
1 ks čerstvá paprika
3 strúčiky cesnak
2 dl červené víno
50 g slanina
1 dl smotana na šľahanie
na ozdobu 1 ks jarná cibuľka
podľa chuti soľ
mletý čierny pepper
podľa potreby vývar
Postup varenia podľa receptu
Na rozpálenom oleji osmažíme slaninu, k tomu pridáme cibuľu a cesnak. Po zosklovatení cibule pridáme mäso a pri stálom miešaní orestujeme. Vmiešame mletú papriku, chilli papriku a čerstvú papriku. Po chvíli znížime teplotu a podlejeme vínom. Zakryté potom dusíme do mäkka. Podľa potreby podlievame. Nakoniec vmiešame smotanu na šľahanie.
Hotové kuracie prsia podávame s ryžou, ozdobené nasekanou jarnou cibuľkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie prsia v pikantnej omáčke
Kuracie prsia v pikantnej omáčke sú lahodné a aromatické jedlo, ktoré poteší milovníkov korenistej kuchyne. Mäso je jemné a šťavnaté, marinované v zmesi korenia, cesnaku a čili, čo mu dodáva jedinečnú chuť. Omáčka sa pripravuje z paradajok, cibule a ďalších byliniek, ktoré umocňujú pikantnosť jedla. Toto jedlo je ideálne podávať s ryžou alebo čerstvým chlebom, ktorý nasáva aromatickú omáčku. Kuracie prsia v pikantnej omáčke sú skvelou voľbou na večeru, ktorá zaručene prekvapí a poteší vašich blízkych.