Kuracie stehná so zeleninovou omáčkou

Kuracie stehná so zeleninovou omáčkou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Kuracie mäso obalíme v zmesi údenej papriky a kurkumy. Potom pridáme olej, hrubú soľ, horčicu a sušený bobkový list a všetko dôkladne vtrieme do mäsa.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 veľké kuracie stehná
1 sáčok mrazenej zeleniny (hrášok, mrkva, zeler)
maslo
hrubá morská soľ
mletý, jemný bobkový list
horčica
olej
2 šalotky
1 kyslá smotana
kurkuma
údená paprika
vývar alebo voda na podliatie

Postup varenia podľa receptu

Kuracie mäso posypeme zmesou údenej papriky a kurkumy. Pridáme olej, hrubú soľ, horčicu a sypký bobkový list, všetko dôkladne vtrieme do mäsa. Necháme marinovať cez noc v chladničke. Následujúci deň v hlbokej nádobe vhodnej do rúry na rozpálenom oleji osmažíme nakrájané šalotky, potom pridáme marinované kuracie mäso, ktoré opečieme z oboch strán, a následne celú nádobu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov a podlievame kuracím vývarom. Akonáhle je mäso ľahko osmahnuté, pridáme všetku zeleninu, opatrne premiešame s výpekom a pečieme do zlatista. Keď je mäso hotové, vyberieme ho a udržiavame v teple. Polovicu zeleniny odoberieme a odložíme stranou.

Časť výpeku spolu s druhou polovicou zeleniny rozmixujeme. Kyslú smotanu zmiešame s niekoľkými lyžicami vývaru, pridáme múku a všetko vlijeme do rozmixovanej omáčky, ktorú ďalej varíme približne 12 minút. Do omáčky opatrne vmiešame zvyšok zeleniny, ktorá nebola mixovaná. Omáčku jemne zjemníme maslom. Servírujeme ju s mäsom a zemiakovými noky.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie stehná so zeleninovou omáčkou

Kuracie stehná so zeleninovou omáčkou sú lahodným a sýtym jedlom, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Toto jedlo sa pripravuje z krehkého kuracieho mäsa, ktoré sa pečie do zlatista, a podáva sa s bohatou omáčkou z čerstvej zeleniny, ako sú mrkva, paprika a cibuľa. Omáčka je dochutená bylinkami a korením, čo dodáva celému jedlu výnimočnú chuť. Tento recept je ideálny na rodinný obed alebo večeru a skvele sa hodí s ryžou alebo čerstvým chlebom.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (29 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: Zelenina, kuracie mäso, hydinové mäso, omáčky, varenie, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, pečenie, náročné, náročný, zeleninové omáčky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kuracie stehná so zeleninovou omáčkou.

Pridať komentár