Kuracie stehná so zeleninovou omáčkou

Kuracie mäso obalíme v zmesi údenej papriky a kurkumy. Potom pridáme olej, hrubú soľ, horčicu a sušený bobkový list a všetko dôkladne vtrieme do mäsa.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 veľké kuracie stehná
1 sáčok mrazenej zeleniny (hrášok, mrkva, zeler)
maslo
hrubá morská soľ
mletý, jemný bobkový list
horčica
olej
2 šalotky
1 kyslá smotana
kurkuma
údená paprika
vývar alebo voda na podliatie
Postup varenia podľa receptu
Kuracie mäso posypeme zmesou údenej papriky a kurkumy. Pridáme olej, hrubú soľ, horčicu a sypký bobkový list, všetko dôkladne vtrieme do mäsa. Necháme marinovať cez noc v chladničke. Následujúci deň v hlbokej nádobe vhodnej do rúry na rozpálenom oleji osmažíme nakrájané šalotky, potom pridáme marinované kuracie mäso, ktoré opečieme z oboch strán, a následne celú nádobu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov a podlievame kuracím vývarom. Akonáhle je mäso ľahko osmahnuté, pridáme všetku zeleninu, opatrne premiešame s výpekom a pečieme do zlatista. Keď je mäso hotové, vyberieme ho a udržiavame v teple. Polovicu zeleniny odoberieme a odložíme stranou.
Časť výpeku spolu s druhou polovicou zeleniny rozmixujeme. Kyslú smotanu zmiešame s niekoľkými lyžicami vývaru, pridáme múku a všetko vlijeme do rozmixovanej omáčky, ktorú ďalej varíme približne 12 minút. Do omáčky opatrne vmiešame zvyšok zeleniny, ktorá nebola mixovaná. Omáčku jemne zjemníme maslom. Servírujeme ju s mäsom a zemiakovými noky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie stehná so zeleninovou omáčkou
Kuracie stehná so zeleninovou omáčkou sú lahodným a sýtym jedlom, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Toto jedlo sa pripravuje z krehkého kuracieho mäsa, ktoré sa pečie do zlatista, a podáva sa s bohatou omáčkou z čerstvej zeleniny, ako sú mrkva, paprika a cibuľa. Omáčka je dochutená bylinkami a korením, čo dodáva celému jedlu výnimočnú chuť. Tento recept je ideálny na rodinný obed alebo večeru a skvele sa hodí s ryžou alebo čerstvým chlebom.