Kurací rezeň s horčicou, obalený v cesnakovej strúhanke

Kurací rezeň s horčicou, obalený v cesnakovej strúhanke
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 2

Mäso jemne naklepeme, osolíme a opepriame. Jednu stranu potrieme horčicou a necháme 10 minút uležat. Cesnak nastrúhame na jemno. Strúhanku…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 stehenné rezne
steaková horčica
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice parmezánu alebo iného tvrdého syra
vajece
strúhanka
hladká múka
soľ
korenie
tuk na vyprážanie

Postup varenia podľa receptu

Mäso jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Z jednej strany potrieme horčicou a necháme 10 minút odležať.

Cesnak jemne nastrúhame.

Zmiešame strúhanku s cesnakom a syrom. Rezne obalíme v múke, vajciach a ochutenej strúhanke.

Smažíme na rozpálenom oleji pomaly z oboch strán. Usmažené kúsky pokladáme na papierový obrúsok. Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurací rezeň s horčicou, obalený v cesnakovej strúhanke

Kurací rezník s horčicou, obalený v cesnakovej strúhanke, je vynikajúca špecialita, ktorá poteší chuťové poháriky každého milovníka mäsa. Šťavnaté kuracie mäso je potreté pikantnou horčicou, ktorá dodáva ľahko pikantný nádych. Obal z chrumkavej cesnakovej strúhanky potom vytvorí lahodnú a aromatickú kôrku. Tento pokrm sa skvele hodí k zemiakom, šalátu alebo čerstvému chlebíku. Už len jeho vôňa vás prenesie do krásneho kulinárskeho zážitku plného chutí a vôní. Doprajte si kurací rezník a vychutnajte si skvelú kombináciu!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (48 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: kuracie mäso, hydinové mäso, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, ľahký, pre začiatočníkov, vyprážanie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kurací rezeň s horčicou, obalený v cesnakovej strúhanke.

Pridať komentár