Morčacia sekaná

Mrkvu umyjeme a nastrúhame na jemno. Cesnak ošúpeme a rozdrvíme. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Pažitku nasekáme na kúsky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g mletého morčacieho mäsa
1 mrkva
0,5 cibule
2 lyžice sterilizovanej nasekanej kapie
pažítka
3 strúčiky cesnaku
1 vajce
2 lyžice bieleho vína
2 lyžice detskej krupice
strúhanku podľa potreby
soľ
korenie
drvený kmín
Postup varenia podľa receptu
Mrkvu umyjeme a nastrúhame nastrúhačom na jemno.
Ošúpeme cesnak a jemne ho rozpučíme.
Cibuľu zbavíme šupiek a nasekáme ju na malé kúsky.
Pažítku jemne nakrájame.
Mleté morčacie mäso zmiešame s jemne nastrúhanou mrkvou, pridáme vajce, prelisovaný cesnak, nakrájanú cibuľu a nasekanú pažítku.
Ochuťíme soľou, kmínom a čiernym korením, a potom zahustíme krupicou a strúhankou.
Z cesta vytvoríme šišku sekané a pečieme ju v trúbe na 180 °C približne 40 minút.
Morčaciu sekanú servírujeme s varenými alebo šťouchanými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo hranolkami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Morčacia sekaná
Morčacia sekaná je lahodné a zdravé jedlo, ktoré poteší celú rodinu. Pripravuje sa z mletého morčacieho mäsa, ktoré je ľahké a nízkokalorické. Sekaná býva dochutená cibuľou, cesnakom a bylinkami, čo jej dodáva vynikajúcu chuť. Môžete ju podávať so zeleninovou prílohou alebo zemiakovou kašou. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí chcú jesť zdravo, a zároveň si dopriať obľúbené domáce jedlo. Morčacia sekaná sa skvele hodí na obed aj večeru, a ak zostane, je výborná aj studená ako desiata.