Morčacia sekaná

Morčacia sekaná
Doba prípravy: 60 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Mrkvu umyjeme a nastrúhame na jemno. Cesnak ošúpeme a rozdrvíme. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Pažitku nasekáme na kúsky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g mletého morčacieho mäsa
1 mrkva
0,5 cibule
2 lyžice sterilizovanej nasekanej kapie
pažítka
3 strúčiky cesnaku
1 vajce
2 lyžice bieleho vína
2 lyžice detskej krupice
strúhanku podľa potreby
soľ
korenie
drvený kmín

Postup varenia podľa receptu

Mrkvu umyjeme a nastrúhame nastrúhačom na jemno.

Ošúpeme cesnak a jemne ho rozpučíme.

Cibuľu zbavíme šupiek a nasekáme ju na malé kúsky.

Pažítku jemne nakrájame.

Mleté morčacie mäso zmiešame s jemne nastrúhanou mrkvou, pridáme vajce, prelisovaný cesnak, nakrájanú cibuľu a nasekanú pažítku.

Ochuťíme soľou, kmínom a čiernym korením, a potom zahustíme krupicou a strúhankou.

Z cesta vytvoríme šišku sekané a pečieme ju v trúbe na 180 °C približne 40 minút.

Morčaciu sekanú servírujeme s varenými alebo šťouchanými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo hranolkami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Morčacia sekaná

Morčacia sekaná je lahodné a zdravé jedlo, ktoré poteší celú rodinu. Pripravuje sa z mletého morčacieho mäsa, ktoré je ľahké a nízkokalorické. Sekaná býva dochutená cibuľou, cesnakom a bylinkami, čo jej dodáva vynikajúcu chuť. Môžete ju podávať so zeleninovou prílohou alebo zemiakovou kašou. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí chcú jesť zdravo, a zároveň si dopriať obľúbené domáce jedlo. Morčacia sekaná sa skvele hodí na obed aj večeru, a ak zostane, je výborná aj studená ako desiata.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (32 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: Zelenina, mleté mäso, hydinové mäso, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie, morčacie mäso

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Morčacia sekaná.

Pridať komentár