Kuracie rezne s dusenou mrkvou a karfiólom

Kuracie mäso dôkladne umyjeme a nakrájame na malé kúsky, osolíme a opékame na olivovom oleji zo všetkých strán. Akonáhle bude mäso pekne zlatisté, pridáme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1-2 kuracie prsia
1,5 väčšej mrkvy
1 menší kaleráb
2 strúčiky cesnaku
2 lyžičky kari
mletá rasca (podľa chuti)
sója omáčka
olivový olej
soľ
pepř
jyška
Postup varenia podľa receptu
Kuracie mäso najprv očistíme a pokrájame na malé kúska, osolíme a opečieme na olivovom oleji zo všetkých strán. Keď je mäso pekne zlatavé, pridáme korenie a nahrubo nastrúhanú mrkvu a kaleráb. Podlejeme troškou vody, aby sa všetko dobre podusilo, a dusíme, kým mäso nezmäkne.
Na záver pridáme nasekaný cesnak, trošku sójovej omáčky a osolíme a okoreníme. Ak je omáčka príliš riedka, môžeme pridať trošku jíšky a povariť asi minútu.
Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.
Mäso servírujeme s ryžou, zemiakmi alebo bulgurom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie rezne s dusenou mrkvou a karfiólom
Kuracie rezančeky s dusenou mrkvou a kelu sú delikátne a zdravé jedlo, ktoré poteší chuťové poháriky. Krehké kuracie mäso je nakrájané na tenké rezančeky a rýchlo opečené, aby si zachovalo šťavnatosť. Dusená mrkva a kel dodávajú jedlu sviežosť a jemnosť, pričom pridávajú cenné vitamíny a minerály. Toto jedlo sa skvele hodí ako rýchla večera alebo výživný obed, a je jednoduché ho pripraviť v domácej kuchyni.