Kuracie rezne s dusenou mrkvou a karfiólom

Kuracie rezne s dusenou mrkvou a karfiólom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 2

Kuracie mäso dôkladne umyjeme a nakrájame na malé kúsky, osolíme a opékame na olivovom oleji zo všetkých strán. Akonáhle bude mäso pekne zlatisté, pridáme…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1-2 kuracie prsia
1,5 väčšej mrkvy
1 menší kaleráb
2 strúčiky cesnaku
2 lyžičky kari
mletá rasca (podľa chuti)
sója omáčka
olivový olej
soľ
pepř
jyška

Postup varenia podľa receptu

Kuracie mäso najprv očistíme a pokrájame na malé kúska, osolíme a opečieme na olivovom oleji zo všetkých strán. Keď je mäso pekne zlatavé, pridáme korenie a nahrubo nastrúhanú mrkvu a kaleráb. Podlejeme troškou vody, aby sa všetko dobre podusilo, a dusíme, kým mäso nezmäkne.

Na záver pridáme nasekaný cesnak, trošku sójovej omáčky a osolíme a okoreníme. Ak je omáčka príliš riedka, môžeme pridať trošku jíšky a povariť asi minútu.

Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.

Mäso servírujeme s ryžou, zemiakmi alebo bulgurom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie rezne s dusenou mrkvou a karfiólom

Kuracie rezančeky s dusenou mrkvou a kelu sú delikátne a zdravé jedlo, ktoré poteší chuťové poháriky. Krehké kuracie mäso je nakrájané na tenké rezančeky a rýchlo opečené, aby si zachovalo šťavnatosť. Dusená mrkva a kel dodávajú jedlu sviežosť a jemnosť, pričom pridávajú cenné vitamíny a minerály. Toto jedlo sa skvele hodí ako rýchla večera alebo výživný obed, a je jednoduché ho pripraviť v domácej kuchyni.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (34 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: Zelenina, kuracie mäso, hydinové mäso, restovanie, varenie, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, do 30 minút, dusenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kuracie rezne s dusenou mrkvou a karfiólom.

Pridať komentár