Kurča na paprike

Kurča na paprike
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Vyskúšajte kurča na paprike, ako ho robíme u nás doma.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg kurča
1 ks cibuľa
1 lyžica sladká paprika
1 lyžica pálivá paprika
2 lyžice smetana
4 lyžice olej
2 lyžice hladká múka
1 dl voda

Postup varenia podľa receptu

Kurča očistíme, opláchneme a uvaríme do mäkka. Osolíme podľa chuti. Mäkke kurča vytiahneme a oberieme. Vývar precedíme a dáme nabok.

Cibuľu očistíme a nakrájame na jemno. V hrnci rozohrejeme olej a cibuľu osmažíme do zlata. Pridáme sladkú a pálivú papriku, ľahko ju osmahneme a prilijeme hotový vývar, ktorý necháme chvíľu povariť. Zmiešame vodu s hladkou múkou a pridáme ju do omáčky. Nakoniec vložíme kúsky mäsa, necháme povariť a zahustíme smotanou.

Kurča na paprike podávame s houskovým knedlíkom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurča na paprike

Kurča na paprike je tradičné české jedlo, ktoré si získalo srdcia mnohých gurmánov. Hlavnými ingredienciami sú kuracie mäso, paprika, cibuľa a smotana. Toto jedlo sa vyznačuje svojou jemnou chuťou a bohatou, krémovou omáčkou, ktorá sa skvele hodí k cestovinám, ryži alebo knedlíkom. Príprava kurčaťa na paprike je jednoduchá, ale výsledok je veľmi uspokojivý. Vďaka svojej lahodnosti a jednoduchosti je obľúbené ako v domácnostiach, tak v reštauráciách po celej Českej republike.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Štítky: Česká kuchyňa, omáčka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kurča na paprike.

Pridať komentár