Kurča na paprike
![Kurča na paprike](/i/sk/kurca-na-paprike.jpg)
Vyskúšajte kurča na paprike, ako ho robíme u nás doma.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg kurča
1 ks cibuľa
1 lyžica sladká paprika
1 lyžica pálivá paprika
2 lyžice smetana
4 lyžice olej
2 lyžice hladká múka
1 dl voda
Postup varenia podľa receptu
Kurča očistíme, opláchneme a uvaríme do mäkka. Osolíme podľa chuti. Mäkke kurča vytiahneme a oberieme. Vývar precedíme a dáme nabok.
Cibuľu očistíme a nakrájame na jemno. V hrnci rozohrejeme olej a cibuľu osmažíme do zlata. Pridáme sladkú a pálivú papriku, ľahko ju osmahneme a prilijeme hotový vývar, ktorý necháme chvíľu povariť. Zmiešame vodu s hladkou múkou a pridáme ju do omáčky. Nakoniec vložíme kúsky mäsa, necháme povariť a zahustíme smotanou.
Kurča na paprike podávame s houskovým knedlíkom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurča na paprike
Kurča na paprike je tradičné české jedlo, ktoré si získalo srdcia mnohých gurmánov. Hlavnými ingredienciami sú kuracie mäso, paprika, cibuľa a smotana. Toto jedlo sa vyznačuje svojou jemnou chuťou a bohatou, krémovou omáčkou, ktorá sa skvele hodí k cestovinám, ryži alebo knedlíkom. Príprava kurčaťa na paprike je jednoduchá, ale výsledok je veľmi uspokojivý. Vďaka svojej lahodnosti a jednoduchosti je obľúbené ako v domácnostiach, tak v reštauráciách po celej Českej republike.