Kurča pečené v zelenine

Pestrobarevná kombinácia zeleniny zdobí upečené kura a už na pohľad toto jedlo vzbudzuje našu chuť. Zeleninu pred pečením osmahneme,…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 kuracie stehná
5 väčších zemiakov
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
1 červená paprika
1 žltá paprika
1 zelená paprika
1 menšia cuketa
cibuľka
čerešňové paradajky
100 ml smotany na šľahanie
1/2 hrnčeka kuracieho vývaru
1 štipka sušenej bazalky
1 štipka sušeného oregana
grilovacie korenie
soľ
mletý čierny korenie
3 polievkové lyžice oleja
1 kúsok masla
petržlen na ozdobu
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky a všetky druhy zeleniny, okrem paradajok, nakrájame na väčšie kusy. Kurča dôkladne osolíme, posypeme grilovacím korením a opečieme na zmesi oleja a masla z oboch strán.
Z panvice vyberieme mäso. Do výpeku pridáme všekty zeleninu okrem paradajok. Ak je potrebné, pridáme tiež kúsok masla. Osolíme, okoreníme, pridáme bylinky a restujeme približne 5–6 minút.
Zeleninu umiestnime do pekáča, na ňu položíme kurča, prilijeme vývar a smotanu. Pekáč zakryjeme a pečieme 40–45 minút, kým mäso nezmäkne.
Na záver pečenia pekáč odkryjeme, pridáme cherry paradajky a dopiekame do zlatista.
Servírujeme teplé, ozdobené petržlenom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurča pečené v zelenine
Kurča pečené v zelenine je lahodný pokrm, ktorý spája jemné kuracie mäso s čerstvou a farebnou zeleninou. Príprava je jednoduchá: kurča sa dôkladne okorení a spolu s mrkvou, zemiakmi, cibuľou a bylinkami sa pečie v rúre. Týmto spôsobom sa všetky chute prelínajú, a výsledkom je šťavnaté a aromatické jedlo, ktoré je ideálne na rodinnú večeru. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj výživný, pretože obsahuje veľa vitamínov a minerálov, ktoré zelenina ponúka.