Kuracie fašírky s pečenou tekvicou (vhodné pre diabetikov)

Skvelý recept na kuracie karbonátky s cottage syrom a ovsenej vločkami vás ohromí svojou šťavnatosťou a harmonickou chuťou. Namiesto tradičnej…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Karbanátky
500 g mletého kuracieho mäsa
150 g cottage
1 vajce
soľ
mletý čierny korenie
cesnak
majorán
1 lyžica mletej sladkej papriky
1 lyžica dijonskej horčice
3 lyžice jemných ovsených vločiek s vlákninou
Tekvica
150 g tekvice hokkaido
soľ
mletý čierny korenie
1 červená cibuľa
Postup varenia podľa receptu
Mleté mäso zmiešame s ostatnými ingredienciami a necháme minimálne 2 hodiny v chlade.
Potom berieme lyžicou porcie zmesi a pokladáme ich na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie.
Tekvicu nakrájame na kúsky, pridáme cibuľu, osolíme a pridáme korenie, potom všetko premiešame. Trochu pokvapkáme olivovým olejom a dáme na plech spolu s karbanátkami.
Plech dáme do trúby predhriatej na 190 °C a pečieme zhruba 20-25 minút. Je však dôležité kontrolovať, pretože každá trúba pečie inak.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie fašírky s pečenou tekvicou (vhodné pre diabetikov)
Kuracie karbanátky s pečenou tekvicou sú lahodným a zdravým jedlom, ideálnym pre diabetikov. Tieto karbanátky sú pripravené z mletého kuracieho mäsa, ktoré je bohaté na bielkoviny a má nízky obsah tuku. Pečená tekvica dodáva jedlu príjemnú sladkosť a veľa vlákniny, čo pomáha udržiavať stabilnú hladinu cukru v krvi. Kombinácia týchto ingrediencií vytvára chutnú a výživnú voľbu pre každého, kto dbá na zdravý životný štýl.