Fáš z morčacích prs predstavované so šampiňónmi, paprikou a cuketou.

Fáš z morčacích prs predstavované so šampiňónmi, paprikou a cuketou.
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Mäso nasekáme so smotanou a korením v mixéri na jemnú zmes. Tú potom rovnomerne rozložíme do pekáča, ktorý sme vyložili papierom na pečenie (alebo len jemne vymastili).

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg morčacieho mäsa (použila som marinované morčacie prsia)
200 ml smotany na šľahanie
1 plná lyžička korenia Čarodejnica
1/2 lyžičky jedlej sódy
soľ podľa chuti

1/2 menšej cukety
5 väčších šampiňónov
1 červená paprika
grilovaná zelenina korenie

olivový olej

Postup varenia podľa receptu

Mäso rozmixujeme so smotanou a korením v mixéri na hladkú zmes.

Zmes vložíme do pekáča, ktorý sme vyložili papierom na pečenie alebo jemne natreli olejom. Navrch dáme plátky šampiňónov, papriky a cukety, posypeme grilovacím korením, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v trúbe pri 200°C približne 20-30 minút.

Servírujeme s zemiakmi a zeleninovými prílohami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Fáš z morčacích prs predstavované so šampiňónmi, paprikou a cuketou.

Fasírované mleté krůtí prsa zapečené so šampiňónmi, paprikou a cuketou je lahodné a zdravé jedlo, ktoré poteší nielen milovníkov hydiny. Krůtí mäso je zdrojom kvalitných bielkovín a je ľahké, čo ho robí ideálnym pre rôzne jedlá. Kombinácia čerstvej zeleniny, ako sú šampiňóny, papriky a cukety, dodáva tomuto jedlu bohatú chuť a živiny. Zapečenie v rúre zabezpečí dokonalé prepojenie chutí a šťavnatosť. Toto jedlo je skvelou voľbou na obed alebo večeru a zaručene osloví každého stravníka.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (43 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: Zelenina, mleté mäso, hydinové mäso, obed, sviatočné / nedeľné, večera, slané, česká, pečenie, cuketa, letné recepty, náročné, náročný, morčacie mäso

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Fáš z morčacích prs predstavované so šampiňónmi, paprikou a cuketou..

Pridať komentár